Lefkoşa’nın tarihi Bandabulya’sında bulunan NO:40 isimli dükkânında, kendi bahçelerinde yetiştirdiği coğrafyamıza has bitkilerle ürettiği likör, sirke ve kremlerle geçimini sağlayan 37 yaşındaki Doğa Bağlarbaşı, yerli üreticinin beklentilerini Kıbrıs Postası'ndan Ertuğrul Senova'ya anlattı.

“Küçük üretici olduğumuz için büyük sıkıntımız yok ama beklentimiz var” diyen Bağlarbaşı, yeterli desteği göremediklerinden yakındı. ‘Butik üretici’ olarak kalmak istediklerini belirten Bağlarbaşı, seri üretimin lezzet sıkıntısı oluşturabildiğini düşünüyor.

Yerli üretici açısından devlete yapılacak eleştirinin turizm sektöründen geçtiğini belirten Bağlarbaşı, ülkeye gelen turistlerin her zaman belli başlı yerlerden alış-veriş yapmaya itilmesinden yakındı. Bağlarbaşı, devletin turistleri pazara göndermesi için adımlar atmaya davet etti. 

Halkın da yerli üretimi desteklemesi gerektiğini belirten ve “yerli üretim pahalıdır” şeklindeki söylemlerin gerçekten uzak olduğunu belirten Bağlarbaşı, “çok kaliteli ürünler var. Butik üretim pahalıdır söylemi artık geçerli değil çünkü her şeyi makineler yapıyor” şeklinde konuştu