Ülkemizde ise büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları ise el yakacak gibi duruyor. Öte yandan et fiyatlarının pahalı olması nedeniyle bazı vatandaşlar  Güney Kıbrıs'tan et ihtiyacını karşılama gereği duyuyor.

Yaklaşan Kurban Bayramı ve et fiyatlarıyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Genel Sekreteri Adil Onalt “Canlı hayvan izni verilmesi gerekiyor. Böylelikle hem fiyatlar düşecek hem de gençlere iş imkanı sağlanacak” dedi.

“Canlı hayvan izni vermeliler”

Önümüz Kurban Bayramı, çoğunluk kurban kesmek istiyor fakat fiyatlar da el yakıyor. Bu konu üzerine görüşlerini aldığımız Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Genel Sekreteri Adil Onalt, sorunun canlı hayvan ithali izni verilmesiyle çözülebileceğini belirterek “Devlet canlı hayvan ithaline izin vermeli. Yetiştirmek ve beslemek için. Böylelikle hem fiyatlar düşer hem de gençlere iş imkanı açılır” dedi.

“Et açığı kapanır”

Canlı hayvan ithalinin izin verilmesiyle açığın kapatılacağını söyleyen Onalt “Sezon açılıyor. Öğrenciler de geri dönecek ve et ihtiyacı artacak. Bunun kapanması gerekiyor. Angus cinsi hayvanlar vardır. Bunların getirtilmesi gerekiyor. Üreticiler besleyecek ve burada satılacak. Böylelikle de sorun çözülmüş olacak” dedi.

“Kaçakçılık önleniyor”

Yaşanan et kaçakçılığı konusuna da değinen Onalt “Polisimizin aldığı tedbirler sayesinde kaçakçılık asgariye indi. Hemen hemen hiç yok derecesine kadar geldi” dedi.

“Güney’deki etin kalitesi nedir?”

Son olarak vatandaşların eti Güney’den alması konusuna da değinen Onalt “Vatandaşımız güneyden alışveriş yapıyor ama oradaki etin kalitesini biliyor mu? Fiyatlar kaliteye göre değişiyor. Aldıkları ne eti? Domuz eti mi? İnek eti mi? Vatandaşın oradan alışveriş yapmasının sebebi fiyat pahalılığı ama burada devletin önlem alması gereken asıl konu kasapların üreticilerden aldığı fiyattan ne kadar farkla sattığını denetlememeleri. Bunu denetlemeleri gerekiyor. Bunu da yaparlarsa fiyatlar yine etkilenir ve düşüş yaşanır” diyerek sözlerini bitirdi.