Yeni Bakış gazetesinden Gamze Pir Baykur'un haberine göre, Mağusa’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda yaklaşık 20 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ele geçirildi. Yaklaşık 20 gr ağırlığındaki uyuşturucu olduğuna inanılan maddeleri tasarruflarında bulunduran İsmail Yücel, Ali Mithat Karabulut ve Mehmet İbrahim Benzer ise tutuklandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarılan zanlılar aleyhinde 3’er günlük tutukluluk süresi temin edildi.
 
Makul güç kullanılarak alıkonuldular

Meselenin tahkikat memuru Mustafa Kavaz, 27 Ekim tarihinde alınan bir bilgide zanlı İsmail Yücel’in kalmakta olduğu evde kanunsuz uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini söyledi.

Alınan ihbar üzerine konu eve gidildiğini belirten Kavaz, zanlı Ali Mithat Karabulut ile Mahmut İbrahim Benzer’in evde tespit edildiğini ve zanlı Karabulut’un tasarrufunda bulundurduğu kağıt parçasına sarılı yaklaşık 2 gr ağırlığındaki Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi pencereden dışarıya attığının tespit edildiğini açıkladı.

Kavaz, evde tespit edilen zanlı Karabulut ile Benzer’in makul güç kullanılarak alıkonulduğunu belirterek, evde ise arama yapıldığını söyledi. Evde yapılan aramada çamaşır makinesi içerisinde yaklaşık 15 gr, zanlı Karabulut’un yatak odasında ise yaklaşık 1 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeler bulunduğunu belirten Kavaz, zanlı Karabulut ile Benzer’in tutuklandığını açıkladı. Kavaz, akabinde konu evin önüne taksi ile gelen zanlı İsmail Yücel’in tespit edilerek üzerinde arama yapıldığını söyleyerek, zanlı Yücel’in tasarrufunda yaklaşık 2 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin bulunduğunu ve zanlı Yücel’in de makul güç kullanılarak alıkonulup tutuklandığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Kavaz, zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.
 
3’er gün tutuklu kalacaklar
 
Mağusa Kaza Mahkemesi nöbetçi yargıcı Mine Gündüz, zanlı İsmail Yücel, Ali Mithat Karabulut ve Mahmut İbrahim Benzer’in tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.