YKP Genel Sekreteri Murat Kanatlı Omorfo’da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Kemal Dürüst’ün suç işlediğini ve YSK’nın görevini yapması gerektiğini söyledi, YSK’yı göreve davet etti.

Açıklama şöyle:

Bakan da olan Kemal Dürüst Omorfo’da katıldığı toplantıda aynen şunu söylemiştir:

“Gençlik kolları noktasında şu ana kadar sadece 12-13 arkadaşımızı istihdam hakkı yaratabildik. Bu sayı yeterli mi? Hayır yeterli değildir ama bu devam edecektir”

Bahsettiği konu UBP Gençlik Kollarına sağlanan istihdam yaratılmasıdır. Bulundukları dönemde bunu sağlayamadıklarını ama devam edeceklerini söylemektedir.

Seçim ve Halkoylaması Yasası madde 188 (1) çok açıktır. Yasa maddesinde “Kendisine veya başkasına oy verilmesi veya verilmemesi için bir veya birkaç seçmene çıkar veya sair hizmetler teklif eden, vaat eden veya veren yahut resmi veya genel görevler veya özel hizmet ve çıkarlar vaat eden veya sağlayanlar, iki yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilirler” denmektedir. Ayni konuşma içinde Bakanlar Kurulu kararı ile verilen kırsal kesim arsası dağıtımına da devam edileceğini Kemal Dürüst vaat etmektedir.

Kemal Dürüst açık şekilde 05-1976 Seçim ve Halkoylaması yasası madde 188(1) ihlal etmiştir, bir veya birkaç seçmene çıkar veya sair hizmetler teklif etmiş, vaat etmiş, yahut resmi veya genel görevler veya özel hizmet ve çıkarlar vaat etmiştir, bunun da cezası iki yıla kadar hapis öngörülen ciddi bir suçtur.

YKP, Yüksek Seçim Kurulunu göreve davet eder ve madde 188’in ihlali konusunda yasanın emrettiklerini yerine getirmeye çağırır…