Yeni Kıbrıs Partisi ( YKP)  Genel Sekreteri Murat Kanatlı,  bir kişiye “yasak kitap bulundurmaktan” soruşturma açılmasını eleştirdi.

Kanatlı yaptığı yazılı açıklamada, bu tür uygulamaların geçmişte öğrencilere yönelik yapıldığını, “bu tür ayrımcı uygulamaların vatandaşlara da uygulanmasının,  kaygıları  daha da arttırdığını” ifade etti.

Esas İçişleri Bakanı’nın konuyla ilgili açıklamalarının  endişe verici olduğunu savunan Kanatlı,  sürecin Bakan’ın açıklamaları yönünde ilerlemesi halinde ülkedeki herkesin “terör” suçlamasıyla  mahkemeye çıkarılma riskiyle karşı karşıya olduğunu iddia etti.

Kanatlı, 2017’de yasak yayın bulundurmaktan tutuklanan ve mahkemeye çıkarılan bir  öğrencinin, 10 gün önce Gazimağusa’daki davasında beraat ettiğini  belirterek, “Mahkeme, Avukat Öncel Polili’nin savunmasını kabul etmiş ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 10. maddesi olan ifade özgürlüğüne dayanarak beraat kararı verilmişti. Özellikle de mahkemenin böyle bir kararına rağmen İçişleri Bakanın açıklamaları endişe vericidir” ifadelerin kullandı.