Detay'dan Taner Ulutaş'ın haberine göre, Vadili’de, birçok yolda meydana gelen çukurlar, arabalara zarar vermesinin yanısıra kazaya davetiye çıkartması nedeniyle gençleri harekete geçirdi. Yerleşim birimindeki tali yolların yanısıra, özellikle anayollarda meydana gelen çukurlar ve çökmeler sürücülerin korkulu rüyası olurken, bakım istemelerine karşın, tamir edilmeyen yollara gençler el atarak çukurları çimento ile doldurmaya başladı.

Vadili bölgesinde ikamet eden bir grup genç yaptıkları açıklamada, “Bölgemizdeki yollar tamir edilmediğinden dolayı neredeyse kullanılmaz hale geldi. Arabalarımızda ne ön düzen ne de aks kaldı. Çukurlar ile dolu yollar bizim için tehlike arz etmeye başladı. Artık santimetreler ile değil neredeyse metreler ile ölçülmeye başlayacak olan çukurlardan kurtulmaya çalışırken, trafik kazaları ile de karşı karşıya kalmaya başlamamız bizi harekete geçirdi” dedi.

Ayni gençler açıklamalarına devamla, “Birkaç arkadaşımızın bir çukurdan kurtulmak için yaptığı manevra sonrasında yoldan çıkınca toplandık ve çukurları çimento ile kapatma kararı aldık. Belediyenin yapmadığı, el uzatmadığı yolları biz tamir edelim ve rahat seyahat edelim düşüncesi ile kolları sıvadık. Çukurları çimento ile vaktimizin el verdiği süre içerisinde doldurmaya başladık” ifadesinde bulundu.