Yeni Bakış'tan Gamze Pir Baykur'un haberine göre, Mağusa’da Terminal bölgesinde bulunan bir çocuk parkında uyuşturucu içerken suç üstü tespit edilerek tutuklanan zanlı Hayri Güngör, almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı Güngör, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Soruşturma tamamlandı

Meselenin tahkikat memuru Cüneyt Arkın, 24 Nisan tarihinde zanlı Hayri Güngör’ün Terminal Bölgesinde bir çocuk parkında, içerisinde uyuştucu bulunan 1 adet sarma sigara ve bir miktar Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ile tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. Zanlı Güngör’e toplam 236 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde alma ve tasarruf davası okunduğunu söyleyen Arkın, zanlının davalarını kabul ettiğini belirtti. Zanlı aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Arkın, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Tutuksuz yargılanacak

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Hayri Güngör’ün kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 

2 bin TL nakdi teminat ödemesine, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına ve zanlı lehine 1 KKTC vatandaşının 50 bin TL nakdi teminat ödemesine emir verdi.