Havadis'ten Devrim Demir'in haberine göre, Güzelyurt’ta “Cinsel saldırı” suçlamasıyla 23 Haziran tarihinde tutuklanan zanlı Salim Zambaklı, soruşturmanın tamamlanması ile teminata bağlanmak üzere dün Güzelyurt Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Mahkeme zanlının yargılandığı suçun çok ciddi olduğunu belirterek ileride görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile 3 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi.

Çenesini ısırıp kurtuldu

Müfettiş Muavini Hasan Gökyay olayla ilgili bulguları aktardı.

Gökyay, 22 Haziran’da saat 22.00’de Bostancı’da sakin zanlı Salim Zambaklı’nın bölgede yabancı öğrenci statüsünde olan genç bir kadına restoran sahibi olduğu ve kendisini işe alacağı konusunda yalan söyleyip, buluştuktan sonra aracına alıp, bölgedeki bir bahçe içerisinde yürümesini sağlayıp, darp etmeye başladığını ve kadını yere düşürdüğünü anlattı.

Polis, zanlının fiziksel şiddet kullanarak kadını soymaya ve öpmeye başladığını belirterek, o esnada kadının zanlının çenesinden ısırarak, kaçtığının belirlendiğini kaydetti.

Zambaklı hastanede yakalandı

Polis müfettiş muavini Gökyay, olayın polisin bilgisine gelmesiyle yaralı olan zanlının hastaneye başvurma ihtimali göz önünde bulundurularak, tedbir alındığını anlattı.

Gökyay, zanlının Güzelyurt Sağlık Merkezi’ne başvurduğunu ve tutuklandığını kaydetti.

Gökyay, zanlının ve müştekinin üzerinde kan olan kıyafetlerinin emare alındığını ve bu emareler üzerinde DNA analizi yapılacağına vurgu yaptı. Gökyay, soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak zanlının etki etme olasılığı bulunmadığını belirterek zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.