Dünyanın en başarılı olimpik yüzücüsü olarak gösterilen ve 23'ü altın, 28 madalya sahibi ABD'li Michael Phelps, bir köpekbalığıyla girdiği yarışta yenildi. Bazı izleyiciler ise Phelps'in gerçek bir köpekbalığı yerine simülasyonuyla yüzmüş olmasından dolayı kendilerini 'kandırılmış' gibi hissettiğini söyleyerek kızgınlıklarını dile getirdi.

Daily Mail'in aktardığına göre, ABD'li yüzücü Phelps, kendisinden 4 kat daha hızlı yüzebilen büyük beyaz köpekbalığıyla girdiği 100 metre yarışında yenik düştü.

ABD merkezli Discovery kanalında yayınlanan ‘Köpekbalığı Haftası' adlı programda yapılan ve Güney Afrika'nın Mosselba kentinde gerçekleşen yarışta özel bir kostümle yüzen Phelps, simülasyon köpek balığının iki saniye gerisinde kaldı.

Köpekbalığı 100 metreyi 36.1 saniyede, Phelps ise 38.1 saniyede yüzdü.

 

Michael Phelps, 2016 Rio Olimpiyatları sonrası sporu bıraktığını duyurmuştu. Ünlü yüzücü kariyeri boyunca 39 dünya rekoru kırdı.

SİMÜLASYON KÖPEKBALIĞINA TEPKİ YAĞDI

Öte yandan Phelps'in gerçek bir köpekbalığı yerine simülasyonuyla yüzmüş olması bazı izleyicileri öfkelendirdi.

Twitter'dan programla ilgili görüşlerini paylaşan bazı kullanıcılar, Phelps'in ‘sahte köpekbalığı' ile yüzmüş olmasından dolayı kendilerini ‘soyulmuş' gibi hissettiğini dile getirdi.