KKTC’nin Almanya Fahri Konsolosu Turgay Hilmi’nin organizasyonu ve Gazimağusa Belediyesi evsahipliğinde 250 kişilik uluslararası koro ve orkestranın seslendireceği Beethoven’in 9. Senfonisi, yarın ve 4 Ağustos’ta saat 21.00’de Salamis Antik Tiyatro’da...

Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre; Almanya, İsviçre ve Avusturya’dan 250 kişiden oluşacak koro ve orkestranın “Classic Nights” adı altında düzenlediği konserde, Beethoven’in 9’uncu Senfonisi yanısıra, George Gershwin’in eserleri de yer alacak. Kent ve ülke tanıtımına da büyük katkı sağlayacağı belirtilen organizasyonun bilet satışından elde edilecek gelirin Özel Eğitim Merkezi ile Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ne bağışlanacağı kaydedildi.

KAMRAN AZİZ’İN AL YEMENİ MOR YEMENİ İLE KIBRIS’IM TÜRKÜLERİ DE SESLENDİRİLECEK

Konserde ayrıca koro ve orkestra Turgay Hilmi’nin şefliğinde, kısa süre önce hayatını kaybeden Kamran Aziz’in Al Yemeni Mor Yemeni ile Kıbrıs’ım türkülerini de seslendirecek. Konserde koro şefleri olarak  Tarmo Vaask, Martin Lukas Mesiter, Turgay Hilmi ve Murat Üstün yer alacak.
Koronun solistliklerini ise; Eser Öktem,  Judith Graf, Christine Mittermair, Michael Nowak ve Markus Simon üstlenecek.

KONSER İÇİN ULAŞIM İMKANI SAĞLANIYOR

Konsere ulaşım için her iki gün de Salamis Hotel, Lefkoşa ve Girne’den ulaşım imkanı sağlanacak. Salamis Hotel’den saat 19.30’dan itibaren 20.30’a kadar otel misafirlerinin konsere taşınması için 3 sefer konulurken, 19.00’da Lefkoşa’da Otobüs Terminali’nden, yine 19.00’da Girne’de belediye parkından otobüs kaldırılacak.