Girne Belediyesi’nin bu yıl  “Aydınlık bir gelecek için sanat” sloganıyla gerçekleştirdiği 7’inci Girne Kültür Sanat Günleri devam ediyor.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, bu yıl Türk müziğinin dev ismi Sıla konseriyle başlayan ve yaz boyu devam eden Girne Kültür Sanat Günleri’nin 25 Eylül Pazartesi gecesi Balkan Müziğinin en iyi isimlerinden Goran Bregoviç konseriyle son bulacağı belirtildi.

Goran Bregoviç’in 50 TL’den satışa sunulacak konser biletlerinin 1 Eylül itibarıyla Girne Belediyesi ve Deniz Plazalarda satışa sunulacağı kaydedildi.

7’inci Girne Kültür Sanat Günleri, 25 Eylül Pazartesi gerçekleştirilecek final konserine kadar, 22 Ağustos Salı akşamı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın “Ay Işığında Şamata”, 12 Eylül Salı akşamı, İllüzyonist Enver Ertaç ve “Minik Sincaplar” isimli Çocuk Tiyatrosu’yla devam edecek.

“TÜM DÜNYAYA BARIŞ MESAJI VERECEĞİZ”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, göreve geldikleri günden bugüne Türkiye ve dünyadan çok değerli sanatçıları Girne’de ağırladıklarına işaret ederek, bu yıl 7’inci Girne Kültür Sanat Günleri’ni dünyaca ünlü sanatçı Goran Bregoviç’le sonlandıracaklarını söyledi.

Güngördü, kültür ve sanat etkinlikleriyle aydınlık bir ülkenin hayal olmadığını ancak bunun için toplumdaki tüm kesimlerin bu yolda vereceği mücadeleyle mümkün olduğunu vurgulamaya çalıştıklarına işaret ederek, kültür ve sanat aracılığı ile tüm insanlığa, sevgi, saygı ve barışa katkıda bulunacaklarını vurguladı. Güngördü, tüm halkı, Goran Bregoviç’le birlikte tüm dünyaya barış mesajı vermek için konsere davet etti.