Sanatçı Dr. Arif Albayrak ve sanatçı İpek Denizli Karagöz’ün küratörlüğünde Cyrstal Rocks Otel sponsorluğunda bu yıl 2.’si düzenlenen organizasyona Kosova, İran, Ukrayna, Makedonya, Suudi Arabistan ve Türkiye’den ressamlar katıldı. Ressamların üretimlerinin sergileneceği sergi, yarın (24 Mart) saat 18:00’da Cyrtal Rocks Otel’de Belediye Başkanı İsmail Arter tarafından açılacak. Sanatçılar ülkemizi çok beğendilerini ifade ettiler ve kendilerine çok iyi bir çalışma ortamı sağlandığı için teşekkür ettiler.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, 2.’si düzenlenen Kadın Ressamlar Buluşması’nın ilgi uyandıran bir organizasyon olduğunu, organizasyona destek vermekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, bu organizasyonun yapılmasında küratörler Arif Albayrak, İpek Denizli Karagöz ve Cyrstal Rocks Otel sahibi Ersin Yeldener’e teşekkür etti. Sanata ve sanatçıya destek olmayı asli görevlerinden biri olarak gördüklerini vurgulayan Arter, organizasyona  her zaman destek vermeyi sürdüreceklerini belirtti.

Sanatçı Dr. Arif Albayrak ise, geçen yıl ilk kez düzenledikleri Uluslararası Kadın Ressamlar Buluşması’nın bu yıl 2.‘sini yaptıklarını, Başkan İsmail Arter’in  serginin açılışını yapmasını istediklerini ifade etti ve Başkan İsmail Arter’e verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Albayrak, Ersin Yeldener’in sahibi olduğu Cyrstal Rocks Otel’de bir haftalık süreyle gerçekleştiğini organizasyona dünyanın farklı ülkelerinden katılan ressamların hem eserlerini hem de yüreklerinin yarısını ülkemizde bırakacaklarını söyledi. Albayrak, organizasyona katkı koyan bakanlıklara belediyeye ve sanatçılara, küratör İpek Denizli Karagöz’e ve Kıbrıs’ta ilk ve tek olarak otelinde böyle bir organizasyon gerçekleştiren ve kültüre sanata destek veren Cyrtstal Rocks Otel sahibi Ersin Yeldener’e teşekkür etti.

Küratör İpek Denizli Karagöz ise, ülkemizde sanat ve sanatçıya verilen desteğin sınırlı olduğunu, sanatın turizmin yapı taşı olduğunu, sanat ile ülkemizi tanıtabileceğimizi ve diğer ülkelerin sanatını öğrenebileceğimizi söyleyerek, özel işletmelere de bu konuda görevlerin düştüğünü, Ersin Yeldener’in 2 yıldır böyle bir önemli olaya sponsor olduğunu söyledi. Karagöz, imitasyon olan ve hiçbir sanatsal değeri olmayan çerçevelerin büyük otellerde yer aldığını gördüklerini, ülkemize gelenlerin de bu çerçeveleri gördüğünü, bunun yerinde orijinal eserlere yer verilmesi gerektiğini söyledi.

Cyrstal Rocks Otel Sahibi Ersin Yeldener ise, organizasyonun yapılmasında Arif Albayrak ve İpek hanımın çok büyük emeği olduğunu, hem onlara hem  eserler için sanatçılara ve belediyeye  teşekkür etti. Yeldener, eserlerin otelde olacağını ve insanların oteli ziyaret ederek eserleri görebileceğini söyledi.