Kıbrıs Türkü’nün özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük’ün 112’nci doğum yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde “Kalbimdeki Dr. Fazıl Küçük Resim Yarışması Ödül Töreni ve Resim Sergisi” Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikle yapıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Dr. Fazıl Küçük Vakfı ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen yarışmada ödül kazanan öğrencilere plaket ve ödülleri verilirken, yarışmaya katılan 12 ilkokuldan 193 öğrencinin resimlerinin bulunduğu resim sergisinin açılışı Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit tarafından gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Dr. Fazıl Küçük Vakfı üyesi Halide Tunceli, 112’nci doğum gününde Kıbrıs Türkü’nün liderine vefa borcunu ödediğini söyledi.

Tunceli, Vakıf olarak Dr. Küçük’ün yaptıklarını ve mücadelesini gelecek nesillere aktarmak için var güçleri ile çalışmaya devam edeceklerine de vurgu yaptı.

TANPINAR

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar da, bu anlamlı günde halkın lideri önünde saygıyla eğildiğini kaydederek, Telsim ailesi olarak Dr. Küçük’ün gelecek nesillere aktarılması adına yapılacak olan her türlü etkinliğe katkı koymaya devam edeceklerini söyledi.

Tanpınar, Dr. Küçük’ün verdiği mücadelenin ve yaptıklarının her zaman anlatılması ve bilinmesi gerektiği ancak Küçük ile ilgili yeterli materyal ve kaynağın bulunması konusunda zorlanıldığına dikkat çekti.

ÖZYİĞİT “DR. KÜÇÜK KIBRIS TÜRKÜ’NÜN DÜNYAYA AÇILMASINA VE BUGÜNLERE GELMESİNE ÖNDERLİK EDEN BÜYÜK BİR LİDER”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit ise, Dr. Küçük’ün Kıbrıs Türkü’nün dünyaya açılmasına ve bugünlere gelmesine önderlik eden büyük bir lider olduğunu ve yaptıklarının gelecek nesillere aktarılması gerekliliğine vurgu yaptı.

“Dr. Küçük, ortaya koyduğu düşüncelerle Kıbrıs Türk toplumunu bir arada tutarak tarihe geçti” ifadelerini kullanan Özyiğit, bu büyük liderin toplumu nereden alıp nereye taşıdığının bugünün gençleri tarafından çok iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. Özyiğit, “Gerek bu şekilde yarışmalar gerekse başka faaliyetlerle onu yaşatmak için var gücümüzle çalışmaya ve katkı koymaya devam edeceğiz” dedi.

Yarışmaya katılan çocukların yaptıkları resimlerde Dr. Küçük’ü kalplerinde nasıl yaşattıklarını gördükçe mutlu olduklarını ifade eden Özyiğit, düşüncelerini resimlere yansıtan tüm öğrencileri ve onları cesaretlendiren öğretmenleri kutlayarak destek veren kuruluşlara da teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verilerek “Kalbimdeki Dr. Fazıl Küçük Resim Sergisi”nin açılışı gerçekleşti ve etkinlik “Enginar Dolması” adlı kısa film gösterimiyle sona erdi.

Yarışmada, 1’inci Polatpaşa İlkokulu’ndan Şenay Elibol, 2’nci DAÜ Doğa Koleji’nden Gülay Aksal, 3’üncü Gönyeli İlkokulu’ndan Pervin Molla olurken, Jüri Özel Ödülüne Polatpaşa İlkokulu’ndan Rüya Burak, Vakıf Özel Ödülüne de Final Okulları’ndan Laren Gece layık görüldü.