İskele’de Şehit İlker Karter İlkokulu öğrencilerinin katıldığı ve 2 seansta gösterimi yapılan Kral Çıplak isimli oyun çocuklar tarafından çok beğenildi. Hans Christian Andersen'in masalını uyarlanan yazarlığını Harun Özer’in, yönetmenliğini ise İskele Belediye Tiyatrosu Yönetmeni Sami Yakar’ın yaptığı çocuk oyunu, dün, İskele AKM’de çocuklarla buluştu. 10. Kültür Sanat Günleri kapsamında çocuklar için perde diyen ‘Kral Çıplak’ oyununun müziğini ise İskele Belediyesi Müzik Eğitmeni Ziya Başkal yaptı.

KÜLTÜR SANAT GÜNLERİ DEVAM EDİYOR

İskele Belediyesi’nin bu yıl 10.’sunu düzenlediği Kültür&Sanat Günleri sürüyor. 2 Mart’ta Kültür Evi’nin kapılarını açmasıyla başlayan Kültür Sanat Günleri, dün( 5 Mart) çocuklar için hazırlanan ‘Kral Çıplak’ oyunuyla devam etti. İskele Belediye Tiyatrosu tarafından çocuklar için özel olarak hazırlanan oyuna ilgi yoğundu. İlkokul çocuklarının büyük ilgi gösterdiği oyun önümüzdeki günlerde de perde diyecek.

İSKELE ‘KRAL ÇIPLAK’ DEDİ

Christian Andersen'in dünyaca ünlü masalı Kral Çıplak’ta elbise düşkünü olan kralın, devletin parasını sürekli yeni kıyafetlere harcamasını konu alıyor. Oyunda, terzi ve çırağı kralın bu zaafından yararlanmak istiyor. Terzi ve çırağı, en güzel kıyafetin kendinde olmasını isteyen krala, dünyanın en güzel ve görünmez elbisesini diktiğini iddia ederek kralın parasını almaya çalışıyor. Ancak tam her şey yolunda derken kralın oğlu çıkar ve kıralın çıplak olduğunu söylüyor.  Ebru Kırmızı, Bilal Dericioglu, Hürkan Kırmızı, Arda İlteriş, İrem Yılmaz ve Burak Fırat’ın aynı sahneyi paylaştığı oyunun Suflörlüğünü Özer Plaka, Işık ve efektini ise Sıla Akgün yapıyor.

İCLAL AYDIN İLE SÖYLEŞİ 8 MART’TA

İskele Belediyesi 10. Kültür Sanat Günleri, 8 Mart Cuma günü, Yazar ve Oyuncu İclal Aydın’ın söyleşisi ile devam edecek.  8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İskele AKM’de saat 20.00’da kadınlarla buluşacak İclal Aydın, söyleşinin ardından ise kitaplarını imzalayacak.