Lefkoşa Türk Belediyesi’nin LTB çeşitli kuruluşlarla birlikte organize ettiği 11. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali devam ediyor.

27 Ağustos’a kadar devam edecek olan festivalde bugün Osman Tuğsal’ın müzik dinletisi ve halk dansları gösterileri yer alacak.

Festival alanının yan tarafında, Çağlayan Parkı içerisinde yer alan basketbol sahasında ise Streetball turnuvasının finalleri yer alacak.

GENÇ YETENEKLER ORKESTRASI SAHNE ALDI

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve Lefkoşa’da faaliyet gösteren 7 kültür-sanat derneğinin katkılarıyla düzenlenen 11.Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali dün akşam Çağlayan Parkı’nda düzenlenen müzik dinletisi ve dans gösterileriyle devam etti.

LTB Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın da katıldığı gecede ilk olarak Ersin Kaşif şefliğinde Genç Yetenekler Orkestrası sahne aldı.

Müzik dinletisinin ardından halk dansları gösterilerine geçildi. Akademi Sanat Derneği (ASDER), Halk Sanatları Derneği (HASDER) ve Göçmenköy-Taşkınköy Kültür Sanat Derneği (GÖÇTAŞ) dans ekiplerinin yanı sıra Türkiye, Güney Kore, Meksika ve İspanya’dan gelen ekipler dans gösterisi yaptı.