Sami Yakar yönetmenliğindeki Belediye Tiyatrosu, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı’na özel hazırladığı ‘Nöbette’ oyunu ile izleyenlerden tam not almayı başardı.  Kulübede nöbet tutan iki mücahidin karşılıklı konuşmaları ve olaylara bakış açısının anlatılmaya çalışıldığı Nöbette oyunu 14 ve 15 Kasım’da perde dedi.

İSKELE BELEDİYE TİYATROSU’NUN YENİ OYUNU, LEFKOŞA VE İSKELE’DEYDİ

Nöbette oyunu, Kıbrıs Türk Toplumunun 1955’ten 1983’e kadar geçirdiği süreci özetleyen, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanına kadar geçen süreçte mücadele eden Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş, Milli Mücadele Liderimiz Dr. Fazıl Küçük gibi bu mücadeleye emek veren herkesi yâd etmek için hazırlandı. İlk kez, Başbakanlık ve Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın, 14 Kasım’da Lefkoşa Terminal Meydanı’nda düzenlediği Cumhuriyet Şöleni’nde sahne alan oyun, 15 Kasım’da da İskele’de ki kutlamalarda perde dedi.

Metin düzenleme ve yönetmenliğini Sami YAKAR’ın yaptığı Nöbette oyununda mücahit rollerine ise BRT Kameramanlarından Burkay Uzun ve İskele Belediyesi Zabıta Birimi’nden Bilal Dericioğlu can veriyor.