Gazeteci Süleyman Ergüçlü’nün  Lefkoşa Surlariçi esnafının fotoğraflarından oluşan “Lefkoşa Çarşı Esnafı II”  sergisi Büyük Han’da açıldı.

Sergi açılışına, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner ile UBP Milletvekili Ersin Tatar da katıldı.

Açılış töreninin ardından fotoğraflanan esnafa posterleri verildi.

50 fotoğraftan oluşan sergi 25 Ekim’e kadar açık olacak.

ÖZGÜRGÜN

Başbakan Hüseyin Özgürgün, açılış töreninde yaptığı konuşmada,  “çocukluğumun geçtiği yer”  dediği Lefkoşa Surlariçi’nin esnafının değerini öne çıkararak hikayeleriyle birlikte  sokaklarını yeni kuşaklara tanıtmanın önemine değindi.

Dünya genelinde eski şehir merkezlerine dönüşün başladığını ifade eden Başbakan Hüseyin Özgürgün, Lefkoşa’da da bunun yaşanmakta olduğunu ve şehir merkezinin yeniden değerli hale geleceğini ifade etti.

 Özgürgün,  Surlariçi’nin değerinin daha da artarak   turizm ve eğlence merkezi haline geleceğine inanç belirtti.
    
Başbakan Özgürgün, sergi için Süleyma Ergüçlü ve sponsor olan Telsim’i kutladı.

TANPINAR

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar da,   Süleyman Ergüçlü’nün yaptığı çalışmadan  başından beri çok etkilendiklerini, Lefkoşa esnafına vefa borcunun ödenmesine katkı koymak istediklerini vurguladı.

Tanpınar, fotoğrafları hikayeleriyle  birlikte  kitaplaştıracaklarını kaydetti.

ERGÜÇLÜ

Süleyman Ergüçlü de,  Lefkoşa’nın Surlariçi esnafını fotoğraflaştırıdığı sergi için; “ Biz Lefkoşa’yı  bıraktık gittik, ihanet ettik. Lefkoşa’ya bu esnaf sahip çıktı. Esnafa minnet ve teşekkür borcumuz var” diyerek çalışmasın bu  teşekkürün bir adımı olduğunu ifade etti.

Gençlerin  Surlariçi’ne ilgi duymaya başladığını kaydeden  Ergüçlü, çalışmasını bir veya iki sergiyle daha tamamlamış olacağını sözlerine ekledi.