Yarışmanın ön elem sonuçları bugün düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

26 ve 27 Nisan’da ön elemesi yapılan yarışmaya ülke genelinde 20 okuldan 62 öğrenci katıldı.

İlk ona kalanlar 16 Mayıs’ta Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’ndan canlı gerçekleşecek final gecesinde dereceye girmek için yarışacak.

Yarışmaya katılmaya hak kazanan on öğrenci düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.

Toplantıda konuşan Mağusa Kültür Derneği Başkanı  Dudu Cumaoğulları, 3 ay öncesinden yoğun bir çalışma ile ilk kez böyle bir yarışma düzenlediklerini belirtti.

Cumaoğulları, “ 20 liseden katılım oldu her okuldan en fazla 4 yarışmacı kabul edildi. Toplam 62 öğrenciden finale on öğrenci kaldı.” Dedi.

Jüri Başkanı Prof. Dr. Memduh Özdemir de son derece adil ve yetkin kişiler tarafından finalistlerin belirlendiğini belirterek öğrencileri tebrik etti ve kazananları takdim etti.

16 Mayıs gecesi yarışacak yarışmacılar; Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi’nden Halil İbrahim Yoldaş, Lefke Gazi Lisesi’nden Berfin Özoğlu, İskele Bekirpaşa Lisesi’nden Nezihe Tuğra ve Sıla Akgün, Erenköy Lisesi’nden Günay Mimar, Girne Necat British’den Nisan Beyaz, TED’den Nihan Ertürk, Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Okulu’ndan İzlem Özlüoğlu ve Emre Can Cambaz ile Lefkoşa Türk Maarif Koleji’nden Zekiye Karagözlü…

Telsim Genel Müdür Yardımcısı  Fevzi Tanpınar da sanatın ve sosyal sorumluluk projelerinin önemine işaret etti.

Tanpınar, yarışmada finale kalan on öğrencinin seslendirecekleri parçaların kayıt altına alınacağını birinci gelen gence de single yapılacağını söyledi.

16 Mayıs gecesi BRT’den canlı yayınlanacak final gecesinde yarışmacılar bir Kıbrıs şarkısı ve bir de seçecekleri parça olmak üzere ikişer şarkı seslendirecek.