Gelinliğiniz düğününüz için satın alacağınız en önemli üründür ve bu işlem sizin için çok büyük bir tecrübe olacaktır. Aşağıda sizin için gelinliğinizi seçerken dikkat etmeniz gereken birkaç noktaya değindik ve 2016 gelinlik modellerini sizler için derledik.

Gelinlik alışverişi çok keyif alacağınız bir tecrübe olması gerekirken birçok gelin adayı ilk kez alışverişe gittiklerinde hayal kırıklığına uğruyorlar. Randevu saatlerinin karışıklığı, örnek modellerin bedene uymaması, arkadaşca davranmayan mağaza çalışanları ve hayalinizdeki gelinlik modelinin denendiği zaman tam bir felaket olması  bu alışveriş yolculuğunu tamamen bir kabusa dönüştüren etkenlerin başında geliyor.

Alışveriş için kendinize yeterince zaman ayırdığınıza ve bunun içinde öğle yemeği, içecekler ve butik randevularını gibi eğlenceli aktivitelerin de yer almasına özen gösterin. Eğer kendinizi gelinlik modelleri denerken yardımcı olan asistanla rahat hissetmiyorsanız ordan ayrılmayı dert etmeyin. Gelinlik çok önemli bir yatırımdır ve butikler sizin kendinizi çok özel ve değerli hissetmeniz için herşeyi yapmalı ve sizi şımartmalıdırlar.  Deneyimli bir gelinlik asistanı size daha önce hiç düşünmediğiniz ama vücut şeklinize uygun olan modelleri önerebilmelidir.

Gelinliğinizi düğün konseptinizle uyumlu yapın

Gelinliğinizi seçerken nasıl bir düğün konsepti istediğinizi düşünün. Hangi mevsimi seçtiniz? Geleneklere uygun bir olay mı yoksa sıradan bir kumsal partisi mi olacak? Bir bahçede mi yoksa tarihi bir binada mı evleniyorsunuz? Eğer konsepli bir düğün yapıyorsanız gelinliğinizin de o konsepte uygun olması nı istersiniz. Diğer taraftan ise bazı gelin adayları gidip mükemmel bir gelinlik bulup sonrasında onun düğün konseptlerini etkilemesine izin verirler.

Vücut şeklinize en mükemmel gösterenin ne olduğunu bilin

O kadar çok model ve kesimli gelinlikler vardır ki sizin vücut şeklinize uygun muhakkak bir model vardır. En önemli nokta vücudunuzdaki en güzel yerleri ortaya çıkaran ama diğer taraftanda çok da beğenmediğiniz kesimleri gizleyen elbiseyi bulmaktır. Bu önemli noktaları hatırlayın:

- Uzun elbiseler kısa bacakları uzun gösterecektir

- Belden aşağıdan elbiseler kısa belleri eşitleyecektir

- V yakalar çok zayıf gösterir ve büyük dekolteli gelinler için idealdir

- Daha düz ve gösterişsiz dekoltesi olan gelinler için göğüs bölgesi detaylı ve bol malzemeli gelinlikler idealdir

- Yatay çizgiler vücudu daha geniş ama dikey çizgiler ise uzun gösterir

Vücudunuzda beğenmediğiniz bölgeleri daha fazla materyal ve malzeme ekleyerek kapatmaya çalışmayın tam tersi etkiyi yakalar ve tamamıyle o bölgelere dikkati artırırsınız. Aksine gelinliğinizin çok cesur ve açık olmamasına dikkat edin çünkü bütün gün boyunca utangaç olmak istemezsiniz ve sonradan dönüp baktığınız düğün resimlerinizin mükkemle olmasını istersiniz.

Birçok gelin adayı kendi bedeninden daha küçük bir gelinlik alma yoluna gider bunun nedeni de düğün öncesi sürekli diet yapılmasındandır. Her ne kadar düğün öncesi kilo verilse de tam bir beden küçülme nerdeyse imkansızdır bu yüzden size denemelerinizde uyan ve tam vücudunuza göre olan gelinliği almanız ve düğün tarihine yakın zamanlara bir sürü gelinlik provalarıyla son ayarlamaları yapmanız gerekir.

En çok moda olan modeller yerine kendi stilinizde bir gelinlik seçin

O zamanda trend olan bir gelinlik almak düğün resimlerinize de gölge düşürecek ve tam bir gelin gibi görünmenizi engelleyecektir. Tren bir gelinlik seçmek yerine sizin sevdiğiniz beğendiğiniz kendinizi içinde mükemmel hissettiğiniz bir gelinlik seçin. Basit bir model gelinliğe kendi karakterinizi yansıtan takı, ayakkabı ve aksesuarlar ekleyerek mükemmel bir sonuca ulaşabilir günün sonunda ilerde pişman olmayacağınız bir gelinlike en güzel gününüzü taçlandırablirsiniz. 

2016 Gelinlik Modelleri:

Bu sayfamızda dünyaca ünlü tasarımcıların 2016 gelinlik modelleri sürekli olarak güncellenecek ve galeriler şeklinde yayınlanacaktır. İşte bu yılın en trend ve en cesur gelinlik modelleri:

 

inbal-dror-001.jpg nicole-spose.jpg

nurit-hen.jpg bhldn.jpg

winnie.jpg zahavit.jpg

Inbal Dror 2016 Gelinlik Koleksiyonu

Zahavit Tshuba 2016 Gelinlik Koleksiyonu

Winnie Couture 2016 Gelinlik Koleksiyonu

BHLDN 2016 Gelinlik Koleksiyonu

Nurit Hen 2016 Gelinlik Koleksiyonu

Nicole Spose 2016 Gelinlik Koleksiyonu