Kendi kanalı Tv8'de ilgiyle izlenen yarışma programı Survivor All Star'ın yapımcısı ve sunucusu Acun Ilıcalı, kendisine en çok sorulan soruları Instagram sayfasında yanıtladı. İşte Acun'un o açıklamaları...

Soru: Sakatlanan oyuncunun tedavi sürecinin uzaması halinde otomatik olarak yarışmaya devam etmemesi için bir kaide yok mu? Örneğin Anıl şu anda yarışmıyor.

Anıl ile ilgili hekim raporu aldık. Eğer doktorumuz Survivor'un sonuna kadar yarışamaz söyleseydi otomatik olarak elenmesi gerekecekti. Doktorumuz 4 haftalık iyileşme süreci mevcut dediği vakit kararı yarışmacımıza bırakmıştık. Fakat şu anda doktorumuz 1 hafta içerisinde kısmen, 2 hafta içerisinde ise tamamen oynayabileceğini diyor. Unutmayın ki finale kadar en az 7-8 haftası daha olacak ve buradan sonra takdirin seyircide olması gayet adil görünüyor.

Soru: Küfürlü konuşmanın, diskalifiye olmasa da, bir yaptırımı olmalı.

Küfüre doğal ki karşıyım, ve hiçbir şekilde asla küfür kullanılmamasından yanayım. Ancak maalesef güncel hayatımızda da herkesin bir şekilde stres anında kontrolü kaybettiği anlar olabiliyor. Önemli olan bunun uzamaması. Ben her vakit diyorum, bu kadar güç şartlarda ani bir sözsel tepkinin ağırbaşlı bir yaptırımı olamaz ancak ısrarı olması halinde mutlaka müdahale edilmeli. Burada doğruları da yanlışları da size göstermek zorundayız, çünkü yarışmacıların adada kalıp kalmalarına izleyici karar veriyor. Bizim böyle durumları izleyiciden gizleme hakkımız olmadığını düşünüyorum. Keşke herkes sinirlerine her vakit yargıç olsa fakat sinirlerine yargıç olamayan yarışmacı da seyirciler tarafından değerlendirilebilmeli.

Soru: Ünlüler kazandığında daha coşkulu anons ettiğinizi ve kutlama ettiğinizi gözlemliyoruz. Doğru mudur?

Bu kesinlikle doğru değil. O anki müsabaka rekabetiyle orantılı olarak ben de heyecanlanabiliyorum. Ancak Survivor'un hiçbir anında Ünlüler veya Gönüllüler ayrımı yapmadım.