Görme engellilerin vizyon filmlerini sinemada cepten sesli betimlemeli izleyebilmelerini sağlayan "Cepten Sesli Betimleme" uygulamasının tanıtımına katılan ünlü oyuncu Ali Sunal, kendi betimlemesiyle ilgili yorumuyla güldürdü.

Turkcell ve YGA'nın braber geliştirdiği, görme engellilerin vizyon filmlerini sinemada cepten sesli betimlemeli izleyebilmelerini sağlayan "Cepten Sesli Betimleme" uygulamasının tanıtımı yapıldı. Turkcell'in YGA iş birliğiyle görme engelliler için geliştirdiği ve "Turkcell Hayal Ortağım'a eklediği "Cepten Sesli Betimleme" hizmeti, dünyada ilk kez bir mobil uygulama üzerinden sunuluyor. İlk olarak BKM yapımı "Hayat Öpücüğü" filmiyle hayata geçirilen ve Türkiye'deki tüm sinema salonlarında geçerli olacak "Cepten Sesli Betimleme" hizmeti, gelecek dönemde pek çok vizyon filminde uygulanacak.

ALİ SUNAL'IN BETİMLEMESİ GÜLDÜRDÜ

Proje, "Hayat Öpücüğü" filminin kısa bir bölümü ile uygulamalı olarak da tanıtıldı. Betimlemede Ali Sunal, kırklarının başında hafif toplu olarak tanıtıldı. Toplantıda bir konuşma yapan ünlü oyuncu sözlerine kendi betimlemesiyle ilgili espri yaparak başladı. Sunal, "Bana "hafif toplu" dedi. Fazla kiloları yakmaya çalışıyorum çok ayıp, insan insana bunu yapmaz" dedi. Toplantıya katılanları kendi betimlemesiyle ilgili güldüren Sunal, ilk defa bir proje için teşekkür kabul etmekten ziyade teşekkür etmek istediğini belirterek "Bu proje ile Turkcell'in başarı ve azminin farkına vardım. Bu çalışmanın şimdiye kadar neden yapılmadığını merak ediyorum. Uygulamanın bizim filmimizle başlaması çok önemli. İlk olduğu için her zaman akılda kalacak. Dünyada bunun benzerleri var ancak sinemaların aparat sağlaması lazım. Oysa bu uygulamayla hiçbir aparata gerek kalmadan telefona indirilen uygulama sayesinde yapılan kulaklıkla filmi dinleyebiliyorsunuz. Herkese hiçbir engel tanımadan eşit şekilde yaptığınız eseri ulaştırabilmek lazım diye düşünüyorum. Çok mutlu ve çok şanslıyım."

"GURUR VERİCİ"

Hatice Şendil ise oyuncu olarak en büyük isteklerinin duygularını seyircilerle paylaşmak olduğunu belirtirken, bu proje ile herkese ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Şendil, "Bu uygulamanın ilk defa bizim filmimizde başlaması ayrıca gurur verici. Çünkü biz mümkün olduğunca herkese duygularımızı vermeye çalışıyoruz" dedi.