Avşar, askeri darbe döneminde idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu’nun hayatının anlatıldığı ‘Veda Mektubu-Ankara Yazı’ filminde rol alacak

Hülya Avşar, 1980 askeri darbesi döneminde idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu’nun hayatının anlatıldığı ‘Veda Mektubu-Ankara Yazı’ filminde rol alacak. Usta oyuncu filmde Pehlivanoğlu’nun annesine hayat verecek

22 YAŞINDA İDAM EDİLMİŞTİ

TRT’nin Türk sinemasının 100. yılı nedeniyle desteklediği 33 sinema filminden biri olan ‘Veda Mektubu-Ankara Yazı’nda, 1980 askeri darbesinde 22 yaşında idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu’nun hayatı ve idamın ardından ailesinin yaşadığı dram beyazperdeye yansıtılacak. Filmde merhumun annesi Zeynep Pehlivanoğlu’nu Hülya Avşar canlandıracak.

ÇEKİMLER BU YAZ BAŞLAYACAK 

Yapımcılığını  Elin Ecealp’in üstlendiği, Statü Yazım Grubu’nun senaryolaştırdığı filmde Mustafa Pehlivanoğlu’nu kimin canlandıracağı henüz netlik kazanmadı. Çekimleri yaz aylarında başlayacak filmde Ahmet Kaya’nın yorumladığı ‘Şafak Türküsü’, Sezen Aksu’nun ‘Aman Aman’ ve Teoman’ın ‘17’ adlı şarkıları yer alacak. Şarkıları Prag Senfoni Orkestrası çalacak.

Balgat Katliamı’nda 5 kişinin ölümünden sorumlu tutulan Mustafa Pehlivanoğlu, darbeden kısa bir süre sonra 7 Ekim 1980’de Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi’nde idam edilmişti.

PEHLİVANOĞLU'NUN ANNESİ HÜLYA AVŞAR

TRT, hem kuruluşunun 50. hem de Türk sinemasının 100. yılı nedeniyle sinema filmlerine maddi destek verme kararı aldı. Yapılan 864 başvurudan destek verilecek 33 film belirlendi. Bu filmlerden biri de Elin Ecealp’in yapımcısı olduğu ‘Veda Mektubu-Ankara Yazı’. Film, 12 Eylül Askeri Darbesi’nde 22 yaşında idam edilen Mustafa Pehlivanoğlu’nun hayatını hikâye ediniyor. Balgat Katliamı’nda 5 kişinin ölümünden sorumlu tutulan Mustafa Pehlivanoğlu, darbeden kısa bir süre sonra 7 Ekim 1980’de idam edilmişti. Pehlivanoğlu, idam edilmeden önce mahkemede polise işkence altında ifade verdiğini belirterek suçsuz olduğunu belirtmişti. İdam kararını veren hâkim Ali Fahir Kayacan daha sonra anlattığı anılarında asılan solcu Necdet Adalı’ya denge olsun diye idam edildiğini belirterek Mustafa Pehlivanoğlu’nun suçsuz yere ölüme mahkûm edildiğini itiraf etmişti.

SENFONİ ORKESTRASI ÇALACAK

Statü Yazım Grubu tarafından senaryolaştırılan ‘Veda Mektubu-Ankara Yazı’, Pehlivanoğlu’nun yakalanarak Mamak Askeri Cezaevi’deki tutukluluk halinden idam edilişine kadar olan süreyi beyazperdeye yansıtacak. Adını Pehlivanoğlu’nun idam edilmeden önce annesi Zeynep Pehlivanoğlu ile babası Ahmet Necmi Pehlivanoğlu’na yazdığı ünlü mektuptan alan filmin başrol oyuncusu Hülya Avşar. Sanatçının Zeynep Pehlivanoğlu’nu canlandıracağı ‘Veda Mektubu-Ankara Yazı’nda Mustafa Pehlivanoğlu’nu kimin canlandıracağı önümüzdeki günlerde belli olacak. Filmin müziği olarak kullunılacak ‘Şafak Türküsü’, Sezen Aksu’nun ‘Aman Aman’ ve Teoman’ın ‘17’ adlı şarkılarını Prag Senfoni Orkestrası çalacak.