Bahadır AYNA

Çatalköy Muhtarı Serdar İlhan 2014 yılının Şubat ayında turistik T izni alarak küçük çaplı taşıma işine girdi. İlhan, bu işe girdikte sonra Çatalköy’de 1974’ten beri otobüs işletmeciliği yapan diğer bir firmanın kendisine düşman olduğunu ve işlerini bozmak için farklı yollara başvurduğunu iddia etti. Babasından kalan bir kahveyi işlettiğini fakat kahvecilikten çok kazanamadığını anlatan İlhan, Turistik T izni almak için gerekli başvuruları yaptığını, onaylanınca da kendisine küçük bir minibüs aldığını kaydetti.

“Kimsenin işine musallat olmadım”

Bir otelin kendisine gezi amaçlı iş verdiğini belirten İlhan, turistlere Girne’nin tarihi yerlerini gezdirdiğini söyledi. İlhan, kendi minibüsünde şoför ve rehber olduğunu ve sadece turistik iş yaptıklarını kaydetti.

Serdar İlhan “Ben kendi aldığım işleri yapıyordum kimsenin işine musallat olmadım” dedi.

“İhtiyaç var”

Çatalköy’ün 1974’te bin nüfusu olduğuna dikkat çeken İlhan, şimdi nüfusun 15 binlere dayandığını belirtti. İlhan, nüfusun bu denli çoğalmasını gerekçe göstererek bu işe girdiğini söyledi.
Çatalköy’de bu işi yapmak isteyen işsiz gençlere kendisinin yardımcı olacağını kaydeden ilhan, “Çatalköy için artık yeni işletmelere ihtiyaç var” dedi.

“Usulsüz iş yapıyorlar”

Çatalköy Muhtarı Serdar İlhan, diğer otobüs şirketinin turistik T izni ile öğrenci, yolcu ve asker taşıdıklarını iddia etti.
İlhan, kendisinin bu olayı polise şikayet ettiğini ve bir araçlarının poliste bağlı olduğunu kaydetti. Karşı tarafın restoran işletmeciliği ve büyük çaplı hayvancılık işleriyle uğraştığını iddia eden İlhan, “Lütfen kimsenin ekmeği ile oynamayın” dedi.

“45 gün minibüsüm yattı”

Kendisine iftira atıldığını kaydeden İlhan, Kar-İş’e gidip kendisinin usulsüz iş yaptığını öne sürdüklerini söyledi.
İlhan, kendisi hakkında mahkemeden ara emir alındığını ve minibüsünün 45 gün çalışmadığını anlattı. Serdar İlhan, “Lütfen herkes kendi işini yapsın, Çatalköy’de herkese ekmek var” dedi.