Amerikalı ünlü oyuncu Brad Pitt hakkında çocuklarına sözlü ve fiziksel şiddet uyguladığı iddiasıyla açılan soruşturma sona erdi.

Yetkililer, eşi Angelina Jolie ile boşanma sürecindeki ünlü oyuncunun çocuklarına karşı sözlü ve fiziksel şiddet uyguladığına dair herhangi bir kanıt bulunamadığını belirtti.

Los Angeles Çocuk ve Aile Hizmetleri, Pitt'in eylül ayında bir uçuş sırasında 15 yaşındaki oğluna şiddet uyguladığı iddialarıyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Hollywood'un en ünlü çiftlerinden biri kabul edilen Angelina Jolie ile Brad Pitt, şiddetli geçimsizlik nedeniyle 15 Eylül'de boşanma kararı almıştı.

Yaklaşık 10 yıllık birlikteliklerinin ardından 2014'te evlenen çift, boşanma aşamasında 3’ü biyolojik 3’ü evlatlık olmak üzere 6 çocuklarının velayeti konusunda sorun yaşamıştı.

Pitt, mahkemeye sunduğu boşanma dilekçesinde ortak velayet talebinde bulunmuştu. Jolie'nin avukatı, iki gün önce yaptığı açıklamada çiftin yaşları 8 ila 15 yaşlarındaki çocukların velayetinin annede kalması ve Pitt'in de aile terapilerine devam etmesi konusunda geçici anlaşmaya vardığını açıklamıştı.

Oscar ödülü Jolie ve Pitt, 2005'te "Mr. & Mrs. Smith" filminin çekimi sırasında tanışmış ve birlikte yaşamaya başlamıştı. Vietnam, Kamboçya ve Etiyopya'dan üç çocuğu evlat edinen Jolie'nin Brad Pitt'den de üç çocuğu bulunuyor. Çiftin ilk biyolojik çocukları Shiloh-Nouvel, 2006'da Namibya'da dünyaya gelmişti. Çiftin ikiz bebekleri Vivienne Marcheline ile Knox Leon da 2008'de Fransa'da doğmuştu.