Havadis'ten Gürsel Karagözlü'nün haberine göre, Yeşilırmak Yedidalga Üreticiler Birliği tarafından organize edilen 13. Çilek Festivali geçtiğimiz akşam yapıldı. Yarışmaya bölge halkı çok büyük bir ilgi gösterdi. 5 Eylül Meydanı’nda gerçekleştirilen yarışmada 12 aday “Çilek Güzeli” olmak için boy gösterdi. Yarışmada  jüri oylaması sonrası birinciliği 8 numara ile yarışan Noella Waswani, ikinciliği 5 numara ile yarışan Gönül Derya, üçüncülüğü 4 numara ile yarışan Moldir Zhumagulova elde etti. Yarışmada 8 numara ile yarışan Noella Waswani ve 1 numara ile yarışan Anar Ryspayeva arkadaşları arasında dostluk güzeli seçilirken, ikinciliği elde eden  5 numara ile yarışan Gönül Derya Basın mensuplarının oy birliği ile Basın Güzeli seçildi. Kıbrıs Fotoğraf Sanatı Derneği üyeleri de 7 numara ile yarışan Berfin Öztürk’ü Fotojenik Güzel seçti.

Birinciliği kazanan Noella Waswani, tacını, çiçeğini ve para ödülünü geçen yılın Çilek güzeli birincisi seçilen Asya Apaydınlı’dan aldı. İkinciliği kazanan 5 numara ile yarışan Gönül Derya’ya çiçeğini, tacını ve para ödülünü Yeşilırmak- Yedidalga üreticiler birliği onursal başkanı Cavit Atalar verirken Basın Güzeli’ne bandını ve çiçeğini Havadis Gazetesi bölge muhabiri Gürsel Karagözlü verdi. Üçüncülüğü kazanan 4 numara ile yarışan Moldir Zhumagulova’a tacını, çiçeğini ve para ödülünü Yeşilırmak Muhtarı İsmet Özpolat ve yönetim kurulu üyesi Ayşe Atalar birlikte verdi.

Öztoprak’ın koreografisi beğenildi

Koreografisini Abdullah Öztoprak’ın yaptığı gecede yarışmacılar arasında seçim yapmakta zorlanan jüride, jüri başkanlığını Yeşilırmak Yedidalga Üreticiler Birliği onursal başkanı Cavit Atalar, Juri üyeliklerini Yeşilırmak Yedidalga Üreticiler Birliği Başkanı Salahi Atalar, yönetim kurulu üyesi Gülay Özpolat, 1975 Çilek Güzeli Bülent Salahi, Ayder Gelinlik Dergisi sahibi Mine Çeliker, Müzisyen Ahmet Evan, Eziç Direktörü Sıla Eziç ve Acapulco Organizasyon Müdürü Nida Dansk yaptı.

Gecede, Tonmaster Kazım Özalp’ın müzikleri ile Müzisyen Ahmet Evan ve Mehmet Geçit ayrı ayrı şarkı söylediler.