15. Milano Uluslararası Film Festivali'ne Türk yapımı "Deniz Seviyesi" filmi damga vurdu. Filmin başrol oyuncusu Damla Sönmez "En İyi Kadın Oyuncu" ve yönetmenleri Nisan Dağ ile Esra Saydam "En İyi Yönetmen" dalında ödül kazandılar.

Milano Spazio Anteo sinemasında yapılan gösterim ardından düzenlenen ödül töreninde başarılı sinemacılar Leonardo da Vinci Atı ödüllerini aldılar. Ödül töreni sonrasında İHA muhabirine açıklamada bulunan ünlü oyuncu Damla Sönmez, "Çok mutluyum, rüya gibi. Bu ödülü uluslararası bir festivalde almak bize aynı zamanda sinemanın insanları birleştirici çok başka bir gücünü de anlatıyor. Sizin dilinizi konuşmayan, sizin kültürünüzü paylaşmayan insanlar sizin dertlerinizle dertleniyorlar, duygudaşlık kurup "Biz filmi anladık ve sevdik" diyorlar. Bunlar çok güzel şeyler" şeklinde ifade etti. Sönmez yeni projeleri için ise "Güllerin Savaşı adlı dizi bu sezon da devam edecek. Şu an için kesinleşen bir film projesi yok ama Deniz Seviyesinde filmi sürprizlerle dolu uzun yolculuğuna devam ediyor, daha başka sürprizleri de olabilir ilerleyen zamanlarda" dedi.

Damla Sönmez ödül töreni sonrasında yaptığı konuşmayı da hatırlatarak, "Ülke olarak zor zamanlardan geçiyoruz. Bu ödül aynı zamanda ayrı kültürlerin birbirini anlayabileceği ve birlikte bir duygunun sahibi olabileceklerinin bir göstergesi. Bu birlik olma hissi insanlar özellikle de bugünlerde Türkiye için en gerekli olan şey" ifadesinde bulundu.

İlk filmlerinde bolca ödüle layık görülen filmin genç yönetmenlerden Nisan Dağ, "Açıkçası biz sinemacılar çok gücü, forsu olan insanlar değiliz. Elimizden gelen şey film yapabilmek. Bazen, son günlerde Türkiye'de olduğu gibi, canımızı çok sıkan, anlatmazsak ölürüz diyebileceğimiz dertlerimiz oluyor. Sinema ne kadar kuvvetli bir araç olduğu konusunda bazen kafamızda soru işaretleri olsa da bugün burada bu kadar uzaktaki insanlara dokunabilmiş olmak tekrardan bu konudaki inancımızı kuvvetlendirdi, boşa kürek çekmediğimizi gösterdi. Film gerçekten çok önemli bir silah ve bu silahı gelecek projelerimizde elimizden geldiğince kullanıp kendi dertlerimizi veya etrafımızda gördüğümüz insanların dertlerini anlatmaya çalışacağız" açıklamasında bulundu.

Esra Saydam ise Milano'nun kültür alanındaki önemine değinerek, "Bu kentte Türk sinemacılar olarak derdimizi ve anlatmak istediklerimizi anlatabilmiş olmak ve bunun takdirle karşılandığını görmüş olmak bizi çok sevindirdi, onur duyduk" sözleriyle hislerini ifade etti.

15. Milano Uluslararası Film Festivali kapsamındaki film gösterimine ünlü modacı Giorgio Armani de katıldı. Armani film ekibiyle fotoğraf da çektirdi.

Deniz Seviyesi filmi daha önce de 21. Adana Altın Koza Film Festivali'nden kazandığı 6 ödülün yanısıra yönetmenler Nisan Dağ ve Esra Saydam'a Florida Skyway Film Festivali'nde "en iyi yönetmen" ödülünü kazandırmıştı.