Danimarkalı beş kişilik müzik grubu 'Between Music, Rotterdam’daki Operadagen festivali çerçevesinde 'AquaSonic' isimli gösterilerini gerçekleştirdi.

Solist Laila Skovmand’ın geliştirdiği özel bir şarkı söyleme tekniğiyle müziği sualtına indiren grup, gösteri sırasında özel enstrümanlar ve mikrofonlar kullandı.

​Russia Today’e (RT) konuşan grup üyesi Robert Karlsson, "Skovmand 10 yıl önce bir kâse suda nasıl şarkı söylenebileceğini incelemeye başladı. Birkaç yıl sonra da Skovmand’ın büyük bir su tankı içinde şarkı söyleme çabalarıyla bu girişim başlamış oldu. Şarkıcıysanız özel bir ses tekniği geliştirmeniz gerekiyor” dedi.

NEFES ALMAK İÇİN BİR CİHAZ KULLANMIYORLAR

Enstrüman tasarımcısı Andy Cavatorta’nın geliştirdiği crystallophone (kristal biçimindeki ksilofon) ve gitar gibi enstrümanların sualtı versiyonlarını kullanan grup üyeleri, nefes almak için bir cihazdan da faydalanmıyor.

​Müzisyenler, bu amaçla gösterileri sırasında zaman zaman su yüzeyine çıkıyor. Benzersiz bir teknik uygulayan gruba yönelik tepkiler de son derece olumlu oldu.