Rap müziğin ünlü isimleri olan ve Sagopa Kajmer ile Kolera lakabıyla tanınan Yunus Özyavuz ile eşi Esen Güler Özyavuz çiftinin yapımcı Erol Köse'ye açtıkları davada mahkeme Köse'yi 4 bin 800 TL para cezasına çarptırdı.

Rap müzik piyasasında Sagopa Kajmer ve Kolera lakaplarını kullanan Yunus Özyavuz ile eşi Esen Güler Özyavuz'un, Twitter'da kendilerine hakaret ettiği iddiasıyla yapımcı Erol Köse'ye açtıkları dava 2013 yılında sonuçlanmıştı. Özyavuz ailesinin kazandığı dava Yargıtay'ın bozma kararının ardından tekrar görüldü. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Erol Köse, Yunus Özyavuz ve Esen Özyavuz katılmazken tarafları avukatları temsil etti.

Özyavuz ailesinin avukatı Yargıtay'ın bozma ilamına uyulmamasını çünkü sanık Köse'nin iletişim araçlarıyla fikir beyan etmediğini açıkça müvekkillerine hakaret ettiğini savundu. Özyavuz ailesinin avukatı ayrıca Köse'nin işlediği suçun sabit olduğunu öne sürerek cezalandırılmasını talep etti. Erol Köse'nin avukatı ise Yargıtay'ın bozma kararına uyulmasını istedi.

Davayı karar bağlayan mahkeme, sanık Erol Köse'yi, Yunuz Özyavuz ve Esen Özyavuz'a karşı işlediği "zincirleme olarak sesli ve görüntülü ileti ile alenen hakaret" suçundan günlüğü 20 TL'den 120'şer gün adli para cezasına çarptırdı. Cezası ertelenmeyen Erol Köse'nin iki şikayetçiye toplamda 4 bin 800 TL para cezası ödemesi kararlaştırıldı.