Biyoloji finaline gireceği sırada Facebook'tan gelen mesajla kendini sette buldu. Birçok dizide rol aldı, ilk dizi projesinde âşık oldu ve evlendi. Yıldızı bu sezon ‘Kara Sevda’ dizisiyle parladı. Hazal Filiz Küçükköse’yle şöhreti ve evliliği Hakan Gence'ye verdiği röportajda anlattı. İşte Kara Sevda'nın Zeynep'in açıklamalarından satırbaşları:

"KARŞIMDAKİNE ODAKLI YAŞARIM"

- 28 yaşımdayım. Ankaralıyım. Orada doğdum, büyüdüm. Babam devlet demiryollarında çalışıyordu, şimdi emekli. Annem ev hanımı. İki abim, bir de ikiz kız kardeşim var. Fedakâr biriyim, karşımdakine çok odaklı yaşarım.

"KÜÇÜK TİYATROLAR YAPARDIK"

- Ankara'da kültür sanat da daha yoğun. Ondan olsa gerek ben de çocuk yaşta oyunculuk hayalleri kurmaya başladım. İkiz kardeşimle kendi çapımızda küçük tiyatrolar yapardık, tiyatro kulüplerine dahil olurdum.

HER ŞEY FACEBOOK MESAJI İLE BAŞLADI

- Üniversitede bir yandan tiyatroda sahne alıyorum. Bir gün final sınavına girecekken Facebook üzerinden bir mesaj aldım. Beni tiyatroda görmüşler, ortak arkadaşlarımız üzerinden de Facebook’ta bulmuşlar. Kast denemesi için çağrıldım. Ertesi gün final sınavı yerine deneme çekimindeydim.

SETTE ÖĞRENDİM

Kendimi bir anda ‘Deniz Yıldızı’ dizisinin setinde buldum. Günlük bir diziydi, her şeyi sette öğrendim. Ankara’dan alacağımı aldıktan sonra İstanbul’a geldim. ‘Kalbim Seni Seçti’, ‘Ustura Kemal’, ‘Uçurum’, ‘Beni Affet’, ‘Günahkâr’ gibi diziler bunu takip etti.

EŞİMLE SETTE TANIŞTIK

- Tuan (eşi) ile dizide karşılıklı sahnelerimiz çok yoktu. Ama önceden birbirimizi tanıyorduk. Sonra zaman içinde, bir şeyleri paylaştıkça birbirimizi tamamladığımızı anladık. 

- Biz bir bütünüz. Beni çok mutlu ediyor. Hayatın her duygusunu bana yaşatan bir tamamlayıcı. Çok esprili. Kendimi onu dinlemekten alıkoyamıyorum. Derin, zekice konuşuyor. Fiziksel olarak da enerjisiyle beni çekiyor. Genelde pek fırsat vermem ama Tuan sürprizleri sever. Bana sürpriz yapabilmek konusunda epey direniyor.

- Enerjiyle yönlendirmeye, olumlamaya inanıyorum. Olumlu düşündükçe ve evrene doğru mesajlar verdikçe bunun karşılığını alacağımıza inanıyorum. Farkında olmadan enerjiyle çok büyük bir alanı yönetiyoruz. Önemli olan bu enerjiyi doğru yönlendirmek. 

HAZAL HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN 5 ŞEY 

* Üniversitede puanım yettiği için önce Kırıkkale Üniversitesi Biyoloji Bölümü’ne girdim. Bir gün hoca 500 yıllık mantarın ismini sordu; o an ‘burada ne işim var’ diye düşündüm ve Ankara Üniversitesi’nde kimya okumaya başladım. Okul hâlâ devam ediyor.

* Beni güzel de bulan var, sıradan da... Zevkler ve renkler farklı. Ben aynaya baktığımda “İyiyim böyle” diyebiliyorum. İnsanın kalbi yüzüne yansıyor. İnsanlar ekran karşısında güzel kadın ve yakışıklı erkek görmeyi seviyor. Güzel olmak avantaj ama tek başına yeterli değil. Önemli olan bunun farkında olup doğru kullanmak.

* Seksapel, enerji ve auraya bağlı. Beni seksi bulanlar oluyor ama benim çocuksu yanım daha yüksek.

* Bir süredir sonu olmayan içsel yolculuklara yöneldim. Şimdilerde bu konularda bol bol kitap okuyorum. Bu deneyimler bana önyargısız olmayı öğretiyor ve oyunculuğuma fayda sağlıyor.

* Sherlock Holmes serisini izlemekten sıkılmıyorum. Kurgusu çok hoşuma gidiyor. Benzer bir yapımda rol almayı çok isterim.