George R. R. Martin’in Song Of Ice And Fire serisinden uyarlanan Game of Thrones’a dair yazarından sevenlerini üzecek bir haber geldi. George R.R. Martin, 6. sezonundan önce tamamlanması planlanan Song Of Ice And Fire serisinin son kitabı The Winds Of Winter’ın gecikeceğini açıkladı.

Kitabın yazım sürecinin yavaş olduğunu fark eden yapımcılar dizinin kitabın önüne geçmesine karar vermiş, yazar da kitaptaki olayları yazıya dökmeden senaristlerle paylaşmıştı. Bu sayede ilerleyen dizi, yazarın yazım sürecinin daha da yavaşlaması nedeniyle duraksama yaşayabilir. Dizinin yapımcı şirketi HBO’nun başkanı Michael Lombardo, geçtiğimiz aylarda basına yaptığı açıklamada dizinin senaristleri David Benioff ve Dan Weiss’in Game of Thrones’u 8 sezonda tamamlamayı planladıklarını belirtmişti. Bu açıklamaya göre, sevilen dizi 2018’de ekranlara veda edecek. Ancak yazım süreci daha da yavaşlarsa dizinin veda tarihi daha ileri bir zamana sarkabilir. Ancak bu durum henüz netlik kazanmış değil.

Nisan ayında sevenleri ile buluşacak dizide cevapsız bir çok soru var.

-Arkadaşlarının ihanetine uğrayan Jon Snow öldü mü? Melisandre onu diriltebilir mi?  

-Myrcella Baratheon zehirlenerek öldü. Peki Jaime, ona ilk kez sarılan, ilk evladını kaybetmekle nasıl başa çıkacak?

Myrcella’nın erkek kardeşi olan kralın bu konuda tepkisi ne olacak?

Cersei intikamını nasıl alacak?

-Brienne, savaşı kaybeden Stannis’i öldürdü mü? Amacı Sansa’nın güvenliğini sağlamak olan Brienne için intikam alma isteği, Sansa’yı kurtarabilecek yegane adamla ittifak yapma ihtiyacına baskın mı geldi?

-Arya kör mü olacak? Yoksa o da Bran gibi bir becerisini kaybedip bir başkasına mı kavuşacak?

-Cersei saçlarına veda etti ve bir Ana Kraliçe olarak yürüdüğü yollardan çırılçıplak bir şekilde, üzerine tükürülerek saraya dönmeyi başardı. Cersei’nin intikamı nasıl olacak? Kral oğlunun duruma tepkisi nasıl kendini gösterecek? Sarayda kimler Cersei ile ittifak kurup, kimler onu düşmanı ilan edecek? Ve en önemlisi Dağ’ın bütün bunlar olurken rolü ne olacak?

-Daenerys Targaryen ve minik yavrusunun uçuşu pek hoş olmasına hoştu. Ama Daenerys’i savaşçılarla çevrili bir çölde, hiç de annesinin sözünü dinlemeye çalışmayan bir Drogon ile görmek içler acısıydı. Daenerys, hayatta kalmayı başaracak mı? Yoksa tarih tekerrür mü edecek?

-Theon sonunda insafa gelip Sansa’ya destek olmaya karar verse de ikilinin atladığı yer daha önce Bran’in itildiği yükseklikte değil miydi? İkili yaşayabilecek mi?

İşte bu soruların büyük bir kısmı bu sezonda yanıt bulmuş olacak ancak, dizinin 6. sezonunun yine bir dolu gizemle seyircisini merakta bırakacağından şüphemiz yok!