Çiğdem Aydın

Girne’ye bağlı Boğazköy’de ikamet eden Ezer ailesi, 24 yaşındaki kızları Selen’in zamansız vedası ile acıların en büyüğünü yaşadı. Üniversite öğrencisi olan Selen Ezer, 2010 yılında yakalandığı amansız hastalığa karşı verdiği savaşı geçtiğimiz günlerde kaybetti.

Hayatının baharında sevenlerine veda eden Selen’in acı haberi başta ailesi olmak üzere okula arkadaşları ve tüm sevenlerini hüzne boğdu.

Kocaismail: Tanıdığım en pozitif hastaydı

Diyalog muhabirine, Selen’in verdiği mücadeleyi anlatan Kanser Hastaları Yardım Derneği  Başkanı Raziye Kocaismail, büyük üzüntü yaşadığını söyledi.

Zaman zaman gözyaşlarını tutamayan Kocaismail, “Hayatımda tanıdığım en pozitif kızdı. Onun bu ani ölümü bizler için beklenmedik bir olaydı. Biz onun o pozitif enerjisiyle güler yüzüyle bu hastalığı yeneceğini düşünüyorduk.

Seleni hep güler yüzü ile hatırlayacağız. O bize giderken kanserle mücadelede daha çok, daha etkin çalışmamız gerektiği mesajını bıraktı” dedi.
 
Ender görülen bir kanser türüne yakalandı…

Kocaismail, “Selen çok ender görülen yuvarlak hücreli malin tümör diye adlandırılan bir kanser türüyle savaşıyordu Selen hastalığı 2010 yılında meydana çıktı ve ne yazık ki 5-6 yılın içinde de çekmediği acı kalmadı. Son olarak gözünü kaybetti bir gözü olmamasına rağmen o hep gülümseyerek baktı hayata. Sürekli ameliyatlar oldu ama ne yazık ki bizim Devlet çok ender görülen bu türler için ilaç getirmez veya çok az sayıda ilaç getirilir bu nedenle de tedavisi oldukça zor oldu. Çok üzgünüz” dedi. 
 
Hatay’da defnedilecek

Girne Boğaz’da bulunan Oray Sitesinde ailesi ile yaşayan Selen okulundan mezun olup hayallerini gerçekleştiremedi. Kuzey Kıbrıs’a yıllar önce Hatay’dan gelerek yerleşen ve sıhhi su tesisat ustası olan  İbrahim Ezer kızının acı haberi ile resmen yıkıldı. Hastalığı süresince kızı Selen’e manevi olarak en büyük desteği veren annesi Necibe Ezer ise yavrusunu kaybettiğine bir türlü inanmak istemedi.

Aile yakınlarından alınan bilgiye göre Selen Ezer’in naaşı defnedilmek üzere memleketi olan Hatay’a gönderilecek.