Kıbrıslı moda tasarımcısı Hüseyin Çağlayan, Paris Moda Haftası kapsamında Almanya ve sığınmacılar temalı bir defile düzenledi.

Britanya'da yaşamını sürdüren Çağlayan, "Alman dili" (Teutonic) adını verdiği 2016 sonbahar-kış kreasyonunu Paris'teki Palais des Beaux-Arts'da moda severlerle buluşturdu.

Defile, klasik görünümlü beyaz tişört, siyah pantolon ve ceketlerin yer aldığı, net kıvrımları ve vurgulanmış dikişleri bulunan daha çok Japon kimono tarzı uzun kolu elbiselerle başladı.

Daha sonra üzerinde teknik çizimler bulunan beyaz giysiler ile bir yol haritasını andıran Almanca kelimelerin ve numaraların yer aldığı elbiselerin sunulduğu defilede, Almanya'nın sığınmacılar için ulaşılmak istenen gelişmiş bir ülke olduğu teması vurgulandı.

Defilede, Sezen Aksu'nun seslendirdiği, Aşık Daimi'nin "Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahım" adlı eserinin bir bölümü de müzik olarak kullanıldı.

Göçmen bir ailenin çocuğu olan Çağlayan, Lefkoşa'da 1970 yılında doğdu, ailesiyle birlikte 1982 yılında İngiltere'ye göç etti.

Pek çok uluslararası ödülü bulunan Çağlayan, sosyal konulara ve bilimsel yeniliklere tasarımlarında yer vermesi dolayısıyla moda dünyasının en ünlü entelektüel yeteneklerinden biri olarak tanımlanıyor.