Son dönemde Buray adı dillerden düşmüyor. Müzik kanallarında, radyoda, internette her yerde Buray çalınır, Buray söylenir oldu.

Şarkıları YouTube'da tıklanma rekoru kırıyor. Yeni nesil birçok sanatçı ertesi yıla çıkarmayım diye düşünürken Buray, hiç ama iç böyle bir kaygı taşımıyor. "Ben duymak istediğim müziği ticari kaygı gütmeden yapıyorum" diyor. Başarısının arakasında yatan sır bu mudur bilinmez ama bir gerçek var ki hedefi kesinlikle Türkiye ile sınırlı değil. Röportaj yapmaktan tutun da sosyal medya kullanımına kadar bütün amatörlüğünü burada atıp en kısa zamanda dünyaya açılmak istiyor. Türkiye'den Apple, Facebook gibi marka çıkmıyor diye hayıflananlar sıkı durun, belki de yakında bir dünya starımız olacak. 

ŞARKILARI KENDİMCE YORUMLUYORUM

'Bir Şişe Aşk' albümü ile hayran kitlesini her geçen gün arttıran Buray'ın, 'Çilek Kokusu' dizisinde yer alan 'Sen Sevda mısın' adlı parçası dillerden düşmüyor. KKTC doğumlu şarkıcı uzun yıllar İngiltere ve Avustralya'da yaşadı. Bu sürede Türk müzik piyasasından uzak kaldığını belirten Buray, şarkılarını kalıplaşmış müziklerden farklı bir yere koyuyor. "1990'lardan esinlendim ve kendimce şarkılar yaptım" diyor.

TUTAR MI TUTMAZ MI KORKUSU YOK

Satar mı, tutar mı gibi ticari kaygılarla yapılan bestelerin ve şarkıların insanlara inandırıcı gelmediğini düşünüyor Buray. Eserlerin bu fikirden tamamen uzaklaşarak yapılması gerektiğini belirten Buray, şarkılarını ruhunun, kalbinin bir parçası olarak görüyor. "Bir işi zorlayarak yaparsan karşı tarafı itersin" diyen yetenekli şarkıcı, "Stüdyodan çıktıktan sonra şarkıyı dinlediğinde senden bir şeyler varsa o şarkı olmuştur zaten" diye düşünüyor.

HEMEN KAYBOLMAK YOK 

Yerli yabancı 800 şarkılık bir repertuvara sahip olan genç yetenek Buray, altyapısına çok güveniyor. Takım arkadaşı Gözde Ançel'in hayal gücü ile ortaya çıkan bestelere deneyimini katarak ortaya harika eserlerin çıktığını anlatan Buray, "O kadar çok şarkımız var ki dinleyiciler görecekler. Öyle hemen unutulma, kaybolma şansını kendime tanımıyorum" ifadelerini kullanıyor. 

FERHAT GÖÇER MOTİVE ETTİ

Ferhat Göçer'in 13 bin şarkı arasından seçerek seslendirdiği "Unutmuş Çoktan" şarkısı Buray ve Gözde Ançel'e ait. "Ferhat Bey bize iyi bir motivasyon oldu" diyen Buray albüm yapma hayaline bu sayede kavuşmuş.

ADAPTASYON DÖNEMİNDEYİM

Her geçen gün çıtasının yükseldiğini belirten Buray sözlerini şöyle sürdürüyor: "Anlaşılan Türkiye bana yetmeyecek. Henüz yeniyim. Adaptayson dönemideyim. İstanbul'a alışmaya çalışıyorum. İlk defa sosyal medya ile tanışıyorum. Röportajlar yapıyorum. Amatörlüğümü Türkiye'de atıyorum."

ŞAPKA, GÖZLÜK, METRO

Bugüne kadar hep düzenli şehirlerde yaşayan Buray,  İstanbul'da biraz zorlanıyor. Ama trafiğine kendince bir çözüm bulmuş çoktan. "Şapka, gözlük, metro" diyor.

SIKI BİR YIL BENİ BEKLİYOR

Güzel bir hikâyeden yola çıkarak kısa film tadında hazırlanan klip çalışmasını yeni tamamlayan Buray iddialı. Bu yılın çok yoğun geçeceğini, konserlere ağırlık vereceklerini söylüyor. Hayranları için bir de mesajı var: "Bekleyin sürprizlerle geliyorum."