Edirne'de 654'üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Haftası kapsamında bu akşam düzenlenecek olan Bengü konseri, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan patlama nedeniyle ertelendi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 28 kişinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan patlamanın ardından Edirne'de bu akşam düzenlenecek olan Bengü konseri ileri bir tarihe ertelendi. Konu ile ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde meydana gelen saldırıyı kınadı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde meydana gelen 28 vatandaşımızın vefatı ve 100'e yakın vatandaşımızın yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı kınıyorum. Ülkemizi derinden üzen saldırı sonucunda 654. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali kapsamında bu gece Sarayiçi'nde düzenleyecek olduğumuz ünlü sanatçı Bengü'nün konserini ileri bir tarihe erteledik. Suruç ilçemizdeki hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

Ünlü şarkıcı Bengü de, resmi twitter hesabında "Suruç'ta yaşanan lanet katliamdan dolayı bu akşamki Edirne konserimiz iptal olmuştur" ifadelerini kaydetti.