Türk sinemasının usta yönetmenlerinden Memduh Ün'ün vefatının ardından hayat arkadaşı Fatma Girik büyük üzüntü yaşıyor. Gelenek üzerine Ün'ün bir çift ayakkabısı da kapının önüne bırakıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesi Torba Mahallesi'nde yaklaşık 20 yıldır oturdukları evde bulunan Fatma Girik'in oldukça üzgün olduğu öğrenilirken, Memduh Ün'ün cenazesinin Pazar günü karayolu ile Bodrum'dan İstanbul'a gönderileceği, Pazartesi günü ise İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi'nde saat 11.00'de düzenlenecek törenin ardından tekrar Bodrum'a geri getirileceği ve Salı günü Bodrum'un Torba Mahallesi'nde defnedileceği öğrenildi.

AYAKKABILARI KAPIYA KONULDU

Memduh Ün'ün Torba Mahallesi'nde bulunan evinin kapısına ise yaklaşık 15 yıldır Memduh Ün ve Fatma Girik'in yanlarında çalıştığını söyleyen Dursine Yılmaz tarafından bir çift ayakkabı bırakıldı. Yılmaz gazetecileri ayakkabıları neden bıraktığını ise "Bir evde cenaze çıktığı zaman ölünün ayakkabısı kapıya konur diye biliyorum o yüzden koyduk. Bu ayakkabıyı ihtiyacı olan herhangi birisi giyebilir" diyerek açıkladı.

Fatma Girik'in yakını olduğunu belirten Filiz Kalkavan ise "Yaklaşık bir senedir Acıbadem'deydi biliyorsunuz yoğun bakımdaydı. Bugün saat on buçuk gibi kendisi kaybettik. Pazartesi günü saat 11.00'de Mimar Sinan Üniversitesi'nin önünde bir tören düzenlenecek. Ondan sonra tekrar buraya getirilip Torba Mezarlığı'nda defnedilecek" diyerek Fatma Girik'in çok üzgün olduğunu ve bu yüzden gazetecilerin yanına çıkmadığını da sözlerine ekledi.

Memduh Ün’ün ayakkabıları kapının önüne bırakıldı

Memduh Ün’ün ayakkabıları kapının önüne bırakıldı