Yakında tam yarım asırlık olacak ama hala 20'li yaşlarındaki görünümünü korumayı başarıyor. Üstelik de söylediğine göre hayatında hiçbir zaman botoks yaptırmadı, koşu bandına çıkıp saatlerce ter dökmedi. 48 yaşındaki Salma Hayek sonunda herkesin merak ettiği genç ve güzel kalma kalma sırrını People dergisine açıkladı.

Önce Halil Cibran'ın eserinden uyarlanan The Prophet filminin galasında kırmızı halıda sonra da kocası ve yeni filmindeki rol arkadaşı Pierce Brosnan'ın ailesiyle çıktığı tatilde görüntülenen Salma Hayek'in genç görünmesinin sırrı kemik suyu.

Bir çocuk annesi Hayek, yıllara meydan okuyan görüntüsünün altında yatanı şöyle anlattı: "Şu sıralar bir şeyler yapıyorum ve bunu çok seviyorum. Buna kemik suyu çorbası diyorlar. Aslında biraz iğrenç ya da tiksindirici gelebilir bazılarına" dedi.

Güzel oyuncu "gençlik sırrının" tarifini de verdi: "Bir miktar inek kemiğini alıp saatlerce pişiriyorsunuz. Sonrada içine bir çorba kaşığı elma sirkesi ekleyip günde bir fincan içiyorsunuz."

Hayek, bu karışımın içeriğinde jelatin, yağ ve kemik iliği bulunduğunu belirterek "Bu da cilt dokunuzun, saçlarınızın ve tırnaklarınızın yeniden yapılanmasını sağlıyor. Bu karışım tamamen kolajen kaynağı" dedi. Düzenli olarak tükettiği bu karışım sayesinde botoks yaptırmak zorunda kalmadığını söyleyen Salma Hayek "Botokstan korkuyorum. Asla denemedim" diye konuştu.

manset-20150822130852.jpg

Salma Hayek iş spor yapmaya gelince gençlik yıllarından beri kardiyo yapmadığını anlattı. Kendisini hiç kimsenin koşu bandı üzerinde göremeyeceğini anlatan Hayek "Gençlik yıllarımda kardiyo yapmadım ve şimdi de yapmayı düşünmüyorum. Bunun iyi bir şey olduğunu ve yapmam gerektiğini biliyorum. Ama ben yoga seviyorum" dedi. Salma Hayek, 50 yaşını geçmesine karşın hala genç görünmeyi başaran meslektaşı Tom Cruise'a da gönderme yaparak "O da benim kemik suyu çorbamdan yapıyor olmalı" diye konuştu.

Salma Hayek, işadamı Francois Henri Pinault ile 2009 yılında Venedik'te evlendi. Çiftin Valentina Paloma adında bir kız çocuğu var.