Fenerbahçe sermaye artırımı yoluyla 150 yatırımcıya 1 milyon 860 bin TL nominal değerli hisse sattı. Hisse satın alanların arasında dev isimler bulunuyor.

Fenerbahçe sermaye artırımı yoluyla 150 yatırımcıya beklentinin altında 1 milyon 860 bin TLnominal değerli hisse sattı. Hisse satın alanların arasında ise yok yok...

Hisse satışında en fazla payı 12.7 milyon TL değerinde 309 bin 917 adet hisseyle ile Fenerbahçe Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı alırken, ikinci sırada 4.8 milyon TL değerinde hisseyle Koç Grubu şirketlerinden Temel Ticaret ve Yatırım A.Ş., üçüncü sırada ise Fenerbahçeli işadamı Nihat Özdemir'in sahibi olduğu Limak İnşaat var.

Murat Ülker'in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Yıldız Holding, 2 milyon TL değerinde, Murat Vargı'nın sahibi olduğu M.V. Holding 1.8 milyon TL değerinde Fenerbahçe hissesi satın alırken, Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk 1.7 milyon TL'lik , Abdullah Kığılı 1.1 milyon TL'lik, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım 1 milyon TL'lik, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç 815 bin TL'lik, Acun Ilıcalı 464 bin TL'lik hisse alımı yaptı.

HİSSELERDE KAYIP YÜZDE 5'İ AŞTI

ALB Forex Araştırma Uzmanı ve UZMANPARA yazarı Enver Erkan, dün alınan iyi sonuca rağmen bugün hissedeki düşüşlerin nedeninin beklenilen hisse satışının yapılamaması ile ilgili bir durum olduğunu söyledi.

Buna günlük hareket olarak bakmak gerektiğine vurgu yapan Erkan, şöyle devam etti:

EN ÇOK PRİM VAADEDEN HİSSE...

"Şu an trendi en kuvvetli görünümdeki spor hissesi Fenerbahçe. Tabii bu prim potansiyeli takım şampiyonluk kovaladığı sürece devam edecektir. 

Tabii takımın Avrupa’da da devam ediyor olması avantaj sağlıyor. Bu nedenden dolayı lig bitimine kadar Beşiktaş ile beraber en çok prim vadeden hisse olarak görülüyor."