Türkiye’de son dönemde yaşananlarla ilgili konuşan ünlü rock’çı, artık ülke insanlarının birbirlerini sevmesinin imkansız olduğunu söyledi. Teoman, “Herkesin şirazesi kaymış. Lobotomiye (lökotomi olarak da bilinen beyin cerrahisi işlemi) bile gerek olabilir. En acil ihtiyacımız, 80 milyon psikolog ve bütün vatandaşlara sabah akşam Xanax” dedi. İşte röportajdan öne çıkan başlıklar:

"Yorgunum Türkiye’den"

“Türkiye’den hiçbir umudum yok. Ülkemdeki insanların birbirini seveceği hayalini kurmuştum. Artık imkânsız. Yorgunum Türkiye’den... Herkesin şirazesi kaymış. Kabataş’ta üstü çıplak, deriler giymiş, bebekleri havalara atan, bebeğin annesinin üstüne işeyen insanlarla ilgili fantezileri olanlar var. Ve daha kötüsü buna gerçekten inananlar da var. Ya karşı kamp? Onlar da sevmedikleri bir gazetecinin ölümüyle ilgili viagra yalanları yaratıyorlar. Hepsi delirmiş. Kürt sorunu desen, her iki taraf da yangına benzin döküyor.

"Dünya delirdi"

Umutsuzluğum Türkiye’ye özgü değil. Dünya delirdi. Trump, IŞİD, Putin. Hayretle seyrediyorum. Bazen Bahçeli’nin rakamlarla yaptığı konuşmaları izliyorum, Burhan Kuzu dinliyorum, Zaytung okuyorum. Öyle biraz eğlenebiliyorum.”

"Türkiye, doğduğum, yaşayacağım ve öleceğim yer"

1981’de Türkiye ve benim hayatım berbat bir durumdaydı. İsviçre’ye gittim ve sorunsuz, zengin, mutlu insanları gördüm. Çocuk kafamla İsviçreli olmadığıma çok üzüldüm. 35 yıl önceki bu olayı anlattığım mizahi yazım, saçma sapan saldırılara neden oldu. Halbuki insanlar gülsün diye yazmıştım. Birçok durumdan şikayetçi olsam da Türkiye, doğduğum, doyduğum, yaşayacağım, öleceğim yer. Zaten insanın vatanı, sevdiklerinin yanı.