Samanyolu TV'de yayınlanan 'Küçük Gelin' dizisinde rol alan ve geçen ocak ayında kaybolması ile gündeme gelen oyuncu Orhan Şimşek, Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde babası Ali Şimşek'i bıçakla boğazını keserek öldürdü. Öldürülen Ali Şimşek'in cesedi Kahta ilçe merkezine birkaç kilometre mesafedeki Salkımbağ Köyü'ndeki bir tarlada bulunurken, oyuncu Orhan Şimşek'in ise güvenlik güçlerine teslim olduğu öğrenildi.

ORTADAN KAYBOLMUŞTU

Şimşek ocak ayında iki gün kaybolmasıyla gündeme gelmişti. Daha sonra oyuncunun basın danışmanı "Oyuncu Orhan Şimşek, bugün akşam saatlerinde evine dönmüştür. Sağlık durumu gayet iyidir. Gereken açıklamayı daha sonra kendisi yapacaktır" açıklamasını yapmıştı. Şimşek babasıyla gittiği Yalova Çiftlikköy’de ortadan kaybolduğu, yanında telefonu olmadığı için kendisine ulaşılamadığı söylenmişti. Annesi Müyesser Şimşek ise oğlunun 'bipolar bozukluk' adı verilen psikolojik rahatsızlığı olduğunu açıklamıştı: "Oğlum iki gündür kayıp . Kendisinin bipolar bozukluk rahatsızlığı var. Üç aydır ilaçlarını kullanmıyordu. Hastalığı nüksetti. Atakları vardı. Evde çıktı ve gitti. Şu an nerede biz de bilmiyoruz. Emniyet araştırıyor. Çok üzgünüz, bir an önce bulunur inşallah." 

1985 doğumlu oyunu 2000-2002 arasında Kadıköy Halk Eğitim Deneme sahnesinde oyunculuğa adım atmış 2004-2005 sezonunda Müjdat Gezen Sanat Merkezinde oyunculuk eğitimi almıştı. Şimşek Haliç Üniversitesi Konservatuar Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Genç oyuncu 2007'den bu yana 'Genco', 'Karamel', 'Nefes', 'Sultan' ve 'Küçük Gelin' dizilerinde rol almıştı.