Avril Lavigne'in kocası Chad Kroeger, ünlü şarkıcının aylar boyunca Lyme hastalığı ile mücadele ettiğini açıkladı. Kroeger, karısının bu süreçte yataktan çıkamayacak kadar bitkin hatta bir tür "yatalak" olduğunu ama her şeye rağmen direndiğini açıkladı.

The Nickelback grubunun solisti olan 40 yaşındaki Kroeger, KIIS FM için verdiği röportajda Avril Lavigne'in hastalığı hakkında da konuştu. Kroeger, Avril Lavigne'in kendisine "Bana bir iyilik yapabilir misin. Lütfen hiçbir röportajında benim hastalığımla ilgili konuşma" dediğini de belirterek "Ama artık işler düzeldi. Bu konu hakkında konuşabilirim" dedi.

Avril Lavigne de geçen hafta People dergisine verdiği röportajda, kene, pire ya da sivrisinek ısırığından geçen bu bu bakteriyal enfeksiyon hakkında konuştu.

Lavigne hastalık sırasında yaşadıklarını şöyle anlattı: "Nefes alamıyordum, konuşamıyordum, hareket edemiyordum. Ölmekte olduğumu düşündüm. Çok zayıf düşmüştüm. Bazen bir hafta boyunca duş almadığım da oluyordu. Çünkü ayakta duramıyordum" diye anlattı.

Lavigne bu hastalık yüzünden beş ay boyunca evinden dışarı çıkamadığını da sözlerine ekledi.

LYME HASTALIĞI NEDİR?

Kene ısırması sonucu insana geçen Borrelia burgdorferi adlı bakterinin yol açtığı bir hastalık.

Hastalık değişik şekillerde ortaya çıkmakla beraber ilk belirti deride kenenin ısırdığı bölgede kızarıklıktır.

Hedef organlar deri, merkezi sinir sistemi, göz ve kalp gibi organlarda olabilir. Eklemlerde şişlik, sıvı birikimi, hareket etmede zorluk görülür.

Hastalık antibiyotiklerle tedavi edilebilir.