Vatan Şaşmaz ile cesedi bulunan Filiz Aker'in yaklaşık bir aydır otelde kaldığı belirtildi.

İddiaya göre, Vatan Şaşmaz ile Filiz Aker odada tartışmaya başladıktan sonra Filiz Aker, kaçmaya çalışan Vatan Şaşmaz'a arkasından 3-4 el ateş ederek öldürdü.  Daha sonra da silahı kafasına doğrultarak tetiği çekti ve intihar etti.

Silah sesini duyan otel personeli odanın kapısını kırarak içeri girdi ve korkunç manzara ile karşılaştı.

Odada Vatan Şaşmaz'ın cesedinin kapının bir metre yakınında bulduğu, Filiz Akel'in cesedinin ise yatakta olduğu belirtildi.

Filiz Aker'in yeğeni ve yeğeninin kocasının da cinayet anında otelin lobisinde olduğu ve olayı ortaya çıkardıkları belirtildi.

Polisin güvenlik kameraları üzerinde yaptığı incelemede, odaya Şaşmaz ve Aker den sonra girenin olmadığı tespit edildi.

Filiz Aker'in olayda kullandığı silahın bulundurma ruhsatlı olduğu öğrenildi.

ŞAŞMAZ'IN SIRTINDA 4, AKER'İN KAFASINDA BİR MERMİ BULUNDU

Olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekipler sevk edildi. Olay yeri inceleme ekipleri de olay yerine çağrıldı. Ekiplerin cesetler üzerindeki incelemesi sonucunda Vatan Şaşmaz'ın sırtında 4, Filiz Aker'in ise kafasında bir mermi bulundu. Silahın otele nasıl girdiği araştırılıyor. 

CENAZELERİ ADLİ TIP KURUMUNA GÖNDERİLDİ

Vatan Şaşmaz’ı öldürdükten sonra intihar eden Filiz Aker’in cenazeleri, Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Ünlü Sunucu Vatan Şaşmaz’ın eski manken Filiz Aker tarafından 5 yıldızlı otel odasında öldürülmesinin ardından otel odasında yapılan incelemeler tamamlandı. Yapılan çalışmaların ardından Şaşmaz ve Aker’in cenazeleri Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

ABD'DE YAŞIYORDU

ABD'de Green Card ile yaşayan ve eski mankenlerden Filiz Aker'in , 1 ay önce İstanbul'a gelerek Conrad Otel'e yerleştiği belirlendi. 

"VATAN'I RAHATSIZ EDİYORDU"

CNN Türk canlı yayınına bağlanan Şaşmaz'ın yakın arkadaşı organizatör Nedim Delibaş Filiz Aker ile Vatan Şaşmaz arasındaki ilişkiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Delibaş, "Sanıyorum 2015'ten önce bununla bir gönül birlikteliği vardı. Evlendikten sonra Vatan'ı sürekli rahatsız ediyordu. Bir gün sert bir telefon görüşmesi yaptı. Vatan nedir dedim, 'Ağabey sorma bu kadın benim başımı belaya sokacak' dedi. Bu kadın Vatan'ı rahatsız ediyordu." açıklamasında bulundu.