İskele Belediyesi ve Havadis Gazetesi işbirliğinde bu yıl 32.’si düzenlenen Yılın Genç Kızı ve Yılın Genç Erkeği yarışması, Bülent Günkut organizasyonu ile yine ses getirdi. 47. Geleneksel İskele Festivali’nin 9. Gününde gerçekleşen Gençlik Yarışmasının birincileri; Yılın Genç Kızı İskele’ den 18 yaşındaki Tuğçe Erdönmez, Yılın Genç Erkeği ise Girne’den 18 yaşındaki Süleyman Uçar oldu. Birinciler 1000 TL’lik para ödülün de sahibi oldu

İskele Festivali ile Gelenekselleşen Yarışma

47. Geleneksel İskele Festivali 9. Günde geleneksel bir yarışmaya ev sahipliği yaptı. Günkut Ajans Direktörü Bülent Günkut organizasyonu ile bu yıl 32.’si düzenlenen Gençlik Yarışması nam-ı diğer Yılın Genç Kızı ve Yılın Genç Erkeği geceye damgasını vurdu. Birincilere 1000 TL, İkincilere 500 TL, üçüncülere ise 300 TL para ödülünün verildiği gece Kıbrıs Genç TV’den canlı yayınlandı.

Heyecanları görülmeye değerdi

Spor ve takım elbise (erkekler) abiye kıyafetler (kızlar) ile podyumda yürüyen genç kız ve genç erkeklerin heyecanı görülmeye değerdi. Hepsi birbirinden güzel genç erkek ve genç kızların heyecanına ailelerinin yanı sıra, Açık Hava Kültür Merkezi’ndeki yarışmayı izleyenler de ortak oldu.

Yılın Genç Kızı Tuğçe Erdönmez

Büyük seçici kurulun Yılın Genç Kızı ve Yılın Genç Erkeğini seçmekte bir hayli zorlandığı gecede 32. Gençlik Yarışmasında rakiplerini geride bırakarak Yılın Genç Kızı ünvanını almaya hak kazanan isim İskele’ den yarışmaya katılan Tuğçe Erdönmez oldu. Adının açıklanması ile birlikte heyecanı ikiye katlanan Tuğçe, 1000 TL’lik para ödülünün sahibi oldu.  Yılın Genç Kızı Tuğçe Erdönmez’e ödülünü İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu verdi.

Yılın Genç Erkeği Süleyman Uçar

Gecenin finalinde ismi açıklanan bir diğer isim ise Yılın Genç Erkeği kategorisinde birinci olan Girne’den yarışmaya katılan 18 yaşındaki Süleyman Uçar’dı. O da 1000 TL’lik para ödülünün sahibi oldu.  Ödülünü Havadis Gazetesi, Magazin ve Spor Müdürü Mustafa Özsoy’un elinden aldı.

Gençlik Yarışmasında dereceye giren Yılın Genç Erkekleri ve ödülleri şöyle;

Süleyman Uçar – Yılın Genç Erkeği 1.'si (1000 TL)

Mertkan Güler – Yılın Genç Erkeği 2.'si (500 TL)

Adnan Emin- Yılın Genç Erkeği 3.'sü (300 TL )

Gençlik Yarışmasında dereceye giren Yılın Genç Kızları ve ödülleri şöyle;

Tuğçe Erdönmez – Yılın Genç Kızı 1.'si (1000 TL)

Gülseren Akkoyun – Yılın Genç Kızı 2.'si(500 TL)

Gölge Koze – Yılın Genç Kızı 3.'sü (300 TL )

Şarkılar Gençler için söylendi

32. Gençlik Yarışması’nda; Bahar Gökhan, Çağdaş Aydaş ve Öztürk Öz de sahne aldı,  seslendirdikleri şarkıları ile bir nebze olsun gençlerin heyecanını dindirmeye çalıştı.

Sadıkoğlu: “Festivalimiz yarım asırlık olma yolunda”

Geceye ev sahipliği yapan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu bir de konuşma yaptı. Geleneksel İskele Festivali’nin yarım asırlık olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyleyen Sadıkoğlu; 32. Gençlik Yarışması’na ev sahipliği yapıyor olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.  İskele Belediye başkanı, konuşmasının sonunda ise Havadis Gazetesi başta olmak üzere yarışmaya katkı koyan herkese teşekkürlerini sundu.

Günkut: “50. yılda da birlikte daima ileriye”

Günkut Ajans Direktörü, 32. Gençlik Yarışmasının organizatörü Bülent Günkut ise konuşmasında, 50.yılına doğru ilerleyen İskele Festivali’nde olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Katkılarından ötürü İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na ve Havadis Gazetesi’ne teşekkürlerini sundu.

Hüseyin Ekmekçi: “İstenildiği sürece bu yarışmada yer alacağız”

Gençlik Yarışması’na 6 yıldır destek verdiklerini söyleyen Havadis Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Ekçmekçi ise konuşmasında, “İskele Belediye Başkanı istediği sürece İskele’ de, bu yarışmada olacağız” dedi.

Havai Fişekler, gençler için atıldı

Birinci, ikinci ve üçüncülerin açıklandığı gece plaketlerde verdi. Havai fişek gösterilerinin de yapıldığı organizasyon; Yılın Genç Kızı ve Yılın Genç Erkekleri ile fotoğraf çekimi ile son buldu. 

dsc01923.jpg

img_6209.jpg

yilin-genc-erkegi.jpg

yilin-genc-kizi.jpg

img_6330.jpg

butun-guzeller.jpg