MÜCAHİT KOMUTANLARI DERNEĞi

Mücahit Komutanları Derneği Başkanı Gözkamaş Ergüneş, kahraman Güvenlik Kuvvetleri mensuplarının ve TMT’ci Mücahitlerin 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı’nı kutladı, bu dava için canlarını feda eden şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, saygıyla andı.

Ergüneş, Toplumsal Direniş Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, toplumlar arası görüşmelerin belirsizliği ve halka gidişat hakkında bilgi verilmemesinin toplumda huzursuzluk yaratmaya başladığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın görüşmelerden memnuniyet ifade ettiğini ve aylar içerisinde çözüme ulaşılabileceğinden bahsettiğini anımsatan Ergüneş, “3 görüşmecinin halledemediği 52 yıllık Kıbrıs konusunun 1 yıldan kısa bir sürede sonlandırılacağından bahsedilmesi bizleri düşünceye sevk etmekte ve aklımıza çeşitli senaryolar gelmektedir” dedi.

KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ 1 AĞUSTOS’U KUTLADI

Karadeniz Kültür Derneği, Kıbrıs’ın fethinin 444., TMT’nin 57., Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın da 39. Kuruluş yıldönümü kutladı.

Dernekten yapılan açıklamada, 1 Ağustos tarihinin, Kıbrıs Türk halkı için çok büyük öneme sahip birçok tarihi olayın aynı güne denk geldiği kutlu bir gün olduğuna işaret edilerek, bugünün gururunu yaşadıkları kaydedildi.

Açıklamada, “Ecdadımızın Kıbrıs’ı fetih edişinin 444. yılını, Kıbrıs’ta Türk Mücadelesinde çok önemli bir yeri olan Türk Mukavemet Teşkilatı’nın 57. Kuruluş yıl dönümünü ve adadaki varlığımızın garantilerinden biri olan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 39. Kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. 1 Ağustos her zaman kutlanması gereken önemli bir tarih ve şanlı tarihimizin zaferlerle dolu bir günüdür” denildi.

Dernek, tarih boyunca tüm şehitleri rahmet ve minnetle anarken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulmasında emeği geçenleri ve şanlı 1 Ağustos’u kutladı.

TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ’NDEN 1 AĞUSTOS MESAJI

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Bayar, şerefli ve kalıcı bir çözüm istediklerini kaydederek, “Tek dayanağımız canla başla kurduğumuz devletimizdir” dedi.

Yüz yılık mücadeleyi ve savundukları hakları feda etmeyeceklerini vurgulayan Bayar, “KKTC’yi yaşatmaya, Anavatan’a, onun etkin ve fiili garantisine her zaman ihtiyacımız var” ifadesine yer verdi.

Celal Bayar, Kıbrıs’ın fethinin 444’üncü, TMT’nin 57’nci, GKK’nın 39’uncu kuruluş yıldönümü olan 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı’nın Kıbrıs Türk tarihi için önemli olduğunu, bu günü onurla kutladıklarını kaydetti.

“TMT EN ZOR ŞARTLARDA BİRLİK VE BERABERLİĞİ SAĞLADI”

Gün nedeniyle mesaj yayımlayan Bayar, TMT’nin en zor şartlarda birliği, beraberliği ve topyekûn savunmayı sağladığını, 20 Temmuz 1974’ün ve KKTC’nin kurulmasının önünü açtığını dile getirdi.

Bayar, “TMT, 1 Ağustos 1976’da görevini Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na devrederek tarihteki onurlu yerini aldı” dedi.

ÖZGÜRGÜN: “1 AĞUSTOS’TA GERÇEKLEŞEN ÜÇ ÖNEMLİ OLAY TÜRK HALKININ ADADAKİ KALICILIĞININ SİMGELERİ”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, 1 Ağustos’ta gerçekleşen üç önemli olayın Türk Halkının adadaki kalıcılığının simgeleri olduğunu vurguladı.

Özgürgün, Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Kıbrıs  Türkünün adadaki varlık mücadelesini simgeleyen 1 Ağustos’ta, Kıbrıs adasının fethinin 444., efsanevi TMT’nin kuruluşunun 57. ve GKK’nın kuruluşunun 39. Yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Özgürgün, 1 Ağustos tarihinin Kıbrıs Türk halkının bu coğrafyada var olmak için örgütlendiği, bu örgüt çatısı altında eğitilerek, topyekün mücadele verdiği, bu direniş sayesinde “Mutlu Barış Harekatı” ile özgürlük ve güvenliğine kavuştuğu Toplumsal Direniş Bayramı olduğuna işaret etti.

“Kıbrıs Türkü bugünlere; kan, gözyaşı, büyük acı, sıkıntı ve Türklük adına onurlu bir direniş sergileyerek ulaştı” diyen Özgürgün, bu mutlu günde her üç olayın heyecan ve gururunun yüreklerde yaşandığını, geleceğe umutla baktıklarını belirtti.

Özgürgün şunları kaydetti:

“Ulusal Birlik Partisi olarak, barışa ve adalete yüzyıllarca öncülük eden bir medeniyetin mirasçıları olarak, geçmişten aldığımız güçle, bu adadaki varlığımızı koruyarak çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmekteyiz.

İnancımız odur ki, halkımız geçmişte yaşadığı tüm zorluklara rağmen verdiği onurlu mücadeleden gurur duyarken, geleceğe de hep güvenle bakmaktadır.

1 Ağustos’ta gerçekleşen üç önemli olayın Türk Halkının adadaki kalıcılığının simgeleri olduğunu bir kez daha vurgular, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve saygı ile anar, Anavatan Türkiye, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Güvenlik Kuvvetleri mensuplarına teşekkürlerimizi sunarım.”

SADIKOĞLU “TARİHİ GÜN, TARİHE IŞIK TUTUYOR”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Mesajına; Kıbrıs’ın fethinin 444’üncü, Özgürlük ve Varoluş Mücadelemizin kahraman savunucusu, TMT’nin 57. Kuruluş yıldönümünü ve GKK’nın kuruluşunun 39. Yılını kutlayarak başlayan Sadıkoğlu; bu önemli 3 günü bir arada yaşıyor olmanın gururunu ve onurunu yaşadıklarını söyledi. 

Kıbrıs Türkünün mihenk taşlarından olan 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramının tarihe ışık tuttuğuna vurgu yapan Sadıkoğlu, mesajının devamında şunları söyledi: “1 Ağustos 1958’de Rum EOKA Örgütü ile mücadele etmek için kurulan TMT ve 1 Ağustos 1976 yılında bayrağı devralan GKK mensuplarının çok zor koşullarda ama kararlılıkla ve tüm tehlikeleri göze alarak mücadele verdiğini hepimiz biliyoruz. Bugün bir devlet olabilmişsek ve şanlı bayrağımızın altında özgürce yaşayabiliyorsak, bunu kahramanca canlarını hiçe sayarak mücadele eden TMT’ye ve GKK’ya borçluyuz, bunu hiç kimse inkar edemez” dedi. 

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, mesajının sonunda ise şehitleri rahmetle, gazileri minnet ve saygıyla andı ve tüm Türk Silahlı Kuvvetleri ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı mensuplarına teşekkür ederek, halkın bayramını kutladı.

GÜVENLİK KUVVETLERİ EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ 1 AĞUSTOS MESAJI YAYIMLADI

Güvenlik Kuvvetleri Emekli Subaylar Derneği, Kıbrıs  Türkü’nün adadaki varlık mücadelesini simgeleyen 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı’nı kutladı.

Dernek yayınladığı mesajda, Kıbrıs adasının fethinin 444,  TMT’nin kuruluşunun 57 ve  GKK’nın 39’uncu kuruluş yıldönümünü kutlayarak, “Kıbrıs Türkü’nün tarihsel var oluş mücadelesinde gösterdikleri başarılı direniş ile destanlaşan, eşi görülmemiş azmi ile toplumsal birlikteliği perçinleyen halkın,  büyüklerin,  silah arkadaşlarının, mücahitlerin ve bu uğurda hayatını kaybedenleri “ andı.

“Mücadele ruhu ve yaşama azmi ile tarih boyunca her şeyini feda eden, yokluk çeken, yer değiştiren, göçmen olan, topraklar kaybeden, acılar içinde geçen bir yaşama sahip insanlarımızın güzel günler ve barış içerisinde yaşamayı çoktan hakkettiğini düşünüyor ve  bu bilinçle son günlerde karşılıklı iyi niyet ile yürütülen görüşmeler sürecine tam destek verdiğimizi belirtiriz” denilen mesajda, sürecin Kıbrıs Türkü’nün  toplumsal güvenliğinden ödün verilmeden neticeye ulaştırılması istendi.

Emekli subayların tüm olumsuzluklara rağmen geleceğe umutla baktığı ifade edilen mesajda, savaşmayı iyi bildikleri,barışı da aynı azimle elde edeceklerine inandıkları ifade edildi.

HİZMET-SEN’İN 1 AĞUSTOS MESAJI…

Hizmet Sendikası (Hizmet-Sen), Kıbrıs’ın Türkler tarafından fethi, Türk Mukavemet Teşkilatı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın kuruluş yıldönümü olan 1 Ağustos’ta üç olayın heyecan ve gururunu yaşadığını belirtti.

Hizmet-Sen Başkanı Bahadır Kurumanastırlı, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, bugünlere kolay gelinmediğini, bir asra yakın şanlı milli direniş mücadelesi sonunda devlet olunduğunu ve KKTC’nin kurulduğunu kaydetti.

Kurumanastırlı, “müzakere masasında egemenlik ve KKTC Devleti’nden asla vazgeçilmemesi gerektiğini” belirtti.

ATATÜRKÇÜ YAŞAM DERNEĞİ MESAJ YAYINLADI

KKTC Atatürkçü Yaşam Derneği Başkanı Ahmet İşcan, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere ve mücahitlere sağlıklı yaşam diledi. 
        
İşcan mesajında, Kıbrıs Türk halkının 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı ve KKTC’nin kuruluşuna kadar geçen sürede çok büyük bedeller ödediğini; göç, açlık, sefalet ve Rum saldırılarına karşı direncini hiçbir zaman kaybetmediğini belirtti.

Bugün gelinen aşamada herkese düşen görevler bulunduğunu kaydeden İşcan, zor ve çetin mücadeleler ve büyük bedeller ödenerek kazanılan bağımsızlık ile özgürlüğün sembolü olan KKTC’yi ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak için herkesin daha çok çalışması gerektiğini vurguladı.

KIBRIS SAĞLIK TURİZMİ KONSEYİ
Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, “Bugün sürdürülen müzakerelerde ortaya konan varoluş mücadelesi, ancak geçmişteki direnişin üzerinde yükselerek başarıya ulaşabilecek” dedi.

Konsey adına mesaj yayımlayan Ahmet Savaşan, Toplumsal Direniş Bayramı’nın kutlandığı 1 Ağustos’ta, Varoluş Mücadelesi önderi Dr. Fazıl Küçük ile Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı rahmet ve saygı ile andıklarını kaydetti.

Mesajında, TMT’nin isimsiz kahramanlarının korkusuzca ve fedakârlıkla görev yaptığını da vurgulayan Savaşan, çok zorlu bir sürecin KKTC’nin kurulması ile de taçlandığını dile getirdi.

Savaşan, mesajında ayrıca Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na sevgi, saygı ve minnetlerini sunduklarını belirtti.