Evrim Kamalı

Alayköy Kavşağından Gönyeli istikametine giden yol üzerinde polis tarafından gerçekleştirilen operasyon kapsamında tutuklanan zanlı Erdoğan Öznanımlar aleyhinde başlatılan soruşturmanın tamamlanması üzerine teminata bağlanmak üzere dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde görevli polis çavuşu Erkan Karam olayla ilgili bulguları aktardı. Karam huzurda bulunan zanlının 30 Ekim tarihinde Dumlupınar bölgesinde tespit edilen 505 gr gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde, ayrıca 4 adet MDMA hap ile 1 gram toz şeklinde MDMA türü uyuşturucu madde meselesinin ardından geniş çaplı yapılan araştırma ve soruşturma kapsamında takip edilerek tespit edildiğini söyledi.

Zanlı Erdoğan Öznanımlar’ın Güney Kıbrıs da ikamet ettiğini ve taksicilik yaptığını söyleyen polis zanlının günde ortalama 4 veya 5 kez ülkeye aracı ile giriş çıkışının olduğunu belirtti. Zanlının 12 Kasım tarihinde Gönyeli bölgesinde bir çıkmaz yola tasarrufundaki 60 gram 540 miligram uyuşturucu maddeyi bırakmak istediği esnada yakalandığını söyledi. Polis çavuşu zanlının mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade vermesinin yanı sıra 30 Ekim tarihinde tespit edilen konu uyuşturucu maddeleri de ağaç altına bıraktığını itiraf ettiğini söyledi.

Polis Çavuşu Karam zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve kanunsuz uyuşturucu madde ithali ve tasarrufu suçlarından aleyhine getirilen davasını kabul ettiğini belirterek ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile tutuklu yargılanmasını talep etti.

Yargıç Alev Ulunay huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının işlemiş olduğu suçun çok ciddi bir suç olduğunu ve ilerde Ağır Ceza mahkemesinde yargılanacağını belirterek davaları görüşülünceye değin her halükarda 1 ayı geçmeyen bir süre merkezi ceza evinde tutuksuz yargılanmasına emir verdi.