Gamze Pir Baykur

Akdoğan köyünde “Hürmek Market” isimli işyerinde tezgah üzerinde bulunan cep telefonunu sirkat ettiği gerekçesiyle tutuklanan Pakistan uyruklu Shahbaz Shahid dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Sirkat” suçlamasıyla dün mahkemeye çıkarılan zanlı Shahid, hükümsüz tutuklu olarak yargılanmak üzere 1 ayı geçmemek şartıyla cezaevine gönderildi.

Kamera görüntülerinden tespit edildi…

Meselenin tahkikat memuru Ahmet Hamdi Er, zanlı Shahbaz Shahid’in 10 Ağustos tarihinde Akdoğan’da faaliyet gösteren “Hürmek Market” isimli işyerinde tezgah üzerinde bulunan Çağrı Lütfi Çelikkanat’a ait 1 adet cep telefonunu sirkat ettiğini açıkladı. Zanlının, incelenen kamera kayıtlarından tespit edilerek tutuklandığını belirten Er, konu telefonun zanlının tasarrufunda bulunduğunu da açıkladı.

Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Er, 18 Temmuz tarihinden beri KKTC’de kaçak olarak bulunan zanlının 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

Tutuklu yargılanacak…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Shahbaz Shahid’in davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.