Güzelyurt’ta Ocak 2014’te meydana gelen ve babası Maho Gök’ün ölümü ile sonuçlanan motosiklet kazasında araç sürücüsü Gaye Arıcı’ya verilen 1 aylık hapis cezası kızı Elif Gök’ü isyan ettirdi. 

Elif Gök, araç sürücüsü Gaye Arıcı’nın bugün cezasının bittiğini söyleyerek, bu durumu içlerine sindiremediklerini, Arıcı’nın suçlu olmasına rağmen kazadaki tüm hata payının ölen babasının üzerine kaldığını iddia etti.

“Babam sinyal vermediği ve kaskını takmadığı için suçlu bulundu. Ama kazadan sonra motor polise çekilene kadar sinyali yanıyordu ve polisler de bunu görmelerine rağmen görmedik dedi” ifadelerini kullanan Gök, “Dosyaya sinyalin yanıyor olduğunun eklenmeyeceğini aklıma bile getirmedim. Ben 2 yıldır olaya dahil bile olamadım. Bana sürekli ‘biz sana haber vereceğiz’, ‘senin yapacak bir şeyin yok’ diyerek elimi kolumu bağladılar. İfade versin diye yalvardığım kişiler yüzüme karşı ifade vermeyeceklerini söylediler” dedi.

Arıcı’nın kazayı yaptığı gün kedisini veterinere götürdüğünü ve kazayı da kediyle ilgilenirken yaptığı iddiasında bulundu. Acılı evlat Gök, bu durumu görenlerin olduğunu ancak köyde herkesin birbiriyle akrabalık ilişkisi olduğu için kimsenin ifade vermeye yanaşmadığını anlattı.

Özlem ÇİMENDAL

Elif Gök, Güzelyurt’ta Ocak 2014’te meydana gelen ve motosiklet sürücüsü babası Maho Gök’ün ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında araç sürücüsü Gaye Arıcı’ya 1 ay hapislik verilmesine ve bugün cezasının bitiyor olmasına isyan etti. Maho Gök’ün kızı Elif Gök, “Babam sinyal vermediği ve kaskını takmadığı için suçlu bulundu. Ama kazadan sonra motor polise çekilene kadar sinyali yanıyordu ve polisler de bunu görmelerine rağmen görmedik dedi” açıklamasında bulundu. Acılı evlat Gök, tek isteklerinin  adaletin yerini bulması olduğunu ifade etti.

“Motorun sinyali polise çekilene kadar yanıyordu”

Babasının sabah işe gitmek için çıktıktan sonra ölüm haberini aldıklarını söyleyen Elif Gök,“Babam öldü ve ölümüne sebebiyet verene de 1 ay hapislik verildi” dedi. Acılı evlat Gök, “Babam sinyal vermediği ve kaskını takmadığı için hatalı bulundu. Bu kişi her gün kapımızın önünden geçiyor, annem her gün kendisini yollara atıyor. Dava süreci buyunca akşama kadar mahkemede ailesiyle vakit geçirdi, ertesi gün aynı şekilde. Hapislik cezası da çekmedi. Bu kişi genç, dikkatliydi, çalışıyor gerekçesi gösterilerek haklı bulunurken, babam ölümü mü hak etti yani” diyerek isyan etti.

“Görenlere ifade için yalvardım korkudan vermediler”

Dava bitene kadar ehliyeti elinden alınmasına rağmen Gaye Arıcı’nın arabayı kullanmaya devam ettiğini söyleyen Elif Gök, Gaye Arıcı’nın kazayı yaptığı gün kedisini veterinere götürdüğünü ve kazayı da kediyle ilgilenirken yaptığı iddiasında bulundu. Bu durumu görenler olduğunu anlatan Gök, ancak köyde hepsinin birbiriyle akrabalık ilişkisi olduğu için kimsenin ifade vermeye yanaşmadığını söyledi. Elif Gök şöyle devam etti: “Köylülere, görenlere yalvardım ancak kimse ifade verip şahitlik yapmaya yanaşmadı. Köyde herkes birbirinin tanıdığı ve akrabası diye kimse olaya karışmak istemedi. Elçiliğe gittim, bu olayla ilgili bazı şüphelerim olduğunu söyledim. Elçilik de Güzelyurt Polis Karakolu’na yazı yazdı konuyla alakalı. Bu olayın hassasiyet ve titizlik içerisinde takip edilmesini istedi. Ancak verilen 1 aylık hapislik cezası adaletin yerini bulmadığını gösterdiği gibi, gerekli hassasiyet gösterilmediğini de gözler önüne seriyor” dedi.

“Adaletin sağlanması için üst mahkemeye çıkacağım”

Mahkemeden çıkan sonucu adaletli bulmadığını söyleyen Elif Gök, “Bir üst mahkemeye gideceğim. Babamın sinyal vermediği ve kaskı olmadığı söylendi. Babamın motoru polise çekilene kadar sinyali açıktı. Bunu herkes görmesine rağmen görmedik diyorlar” diyerek isyan etti. 

“Sinyalin yandığını polisler de gördü ama görmedik dedi”

İnsanların gördüklerini söylemekten korktuğunu söyleyen Elif Gök, “Babam kaza yaptığında karakola gidene kadar motorun sinyali yanıyordu. Polisin tuttuğu dosyada sinyalle ilgili hiçbir şey yok. Görenler de oldu ama insanlar korkuyor. Bunu polis de gördü ama görmedim diyor. Kediyle oynarken kazaya sebebiyet verdiğini de babamın motorunun sinyalinin yandığını da görenler var ama insanların çekinmesi nedeniyle bunu ispat edemiyorum. İçim yanıyor” ifadelerini kullandı.

“Dosyaya sinyalin yandığı eklenmedi”

Davanın sinyal ve kask gerekçesiyle adaletsiz bir şekilde sonuçlandığını ve bunu kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyleyen Elif Gök, “Dosyaya sinyalin yanıyor olduğunun eklenmeyeceğini aklıma bile getirmedim. Ben 2 yıldır olaya dahil bile olamadım. Bana sürekli ‘biz sana haber vereceğiz’, ‘senin yapacak bir şeyin yok’ diyerek elimi kolumu bağladılar. İfade versin diye yalvardığım kişiler yüzüme karşı ifade vermeyeceklerini söylediler” açıklamasını yapan Gök, tek isteğinin adaletin yerini bulması olduğunu söyledi.


Kaynak: Yeni Bakış