Evrim Kamalı

Ercan’dan tasarrufundaki uyuşturucu madde ile ülkemize Adana’dan turist olarak gelen zanlı Metin İlhan Aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlanması üzerine teminata bağlanmak için dün Lefkoşa'da mahkeme huzuruna çıkarıldı

Detektör köpeğe takıldı

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Mehmet Sevinç olayla ilgili bulguları aktardı. Sevinç, huzurda bulunan zanlı Metin İlhan’ın ayakkabısına gizlemiş olduğu 2 gram 166 miligram gram ağırlığındaki hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile ülkemize giriş yapmak istediği esnada devriye gezen narkotik detektör köpeği tarafından tespit edildiğini söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını zanlı İlhan'ın gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirterek ileride görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak amacıyla uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Cezaevine gönderildi

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının ülkemizde yasal hiçbir bağı olmadığını belirterek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile 1 ayı geçmeyen bir süre ceza evinde hükümsüz tutuklu olarak beklemesine emir verdi.