Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından 14-15 Mayıs tarihlerinde “1. Çevre Çalıştayı” gerçekleştiriliyor. “Yaşayan Çevre, Yaşanacak Çevre” temasıyla düzenlenecek olan çalıştayda; ülkede yaşanan çevre sorunlarına sürdürülebilir çözümler üretme amacı temel alınacak. Acapulco Hotel’de düzenlenecek çalıştay; saat 09:00’da açılış konuşmalarıyla başlayacak.

Eşzamanlı olarak başlayacak üç oturum konuları ise, Biyolojik Çeşitlilik, Katı Atık Yönetimi ve Sanayi Atık Suları olarak başlıklandırılmıştır.      

DİNÇYÜREK: ÇEVRE KONUSUNDA SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇÖZÜMLER UYGULAMAYA KONULMALIDIR

1. Çevre Çalıştayı ile ilgili bilgi veren Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, çevrenin evrensel bir konu olduğunu, dolayısı ile ülke olarak bizlerin de tüm dünyada kabul gören eylem planlarını uygulayarak  hareket etmemiz gerktiğini belirtti.  

Bakan Dinçyürek, çevrenin bütünsel bir yaklaşımla ele alınması gerekliliğine dikkat çekerek şunları kaydetti: “ Teknoloji sürekli olarak gelişim göstermektedir ancak çoğu zaman çevre üzerinde yıkıcı etkileri de beraberinde getirmektedir. Ayrıca günümüzde insanların yaşam tarzları da çevre üzerinde olumsuz etkilere sahiptir. Tüketici bir toplum yapısına dönüştüğümüz bugünlerde, tüm dünyada, çevre konusunda acil eylem planları gündeme gelmiştir.”

Çevrenin evrensel bir konu olması yanı sıra her ülkenin kendi içerisinde ivedilikle çevre konusundaki eylem planlarını hayata geçirmesi gerekliliğine vurgu yapan Dinçyürek; “Her ülke kendi sınırları içerisinde çevre konusunda öncelikli olarak durum tespitlerini yapmalı ve sürdürülebilir çözümleri uygulamaya koymalıdır” dedi.

Dinçyürek, “Yaşayan Çevre, Yaşanacak Çevre” temasıyla düzenleyecekleri çalıştayda, farklı kesimlerden uzmanların bildiri sunacaklarına işaret ederek; şunları anlattı: “Çalıştayda öncelikli olarak Bakanlığımız bünyesinde yer alan uzmanlar, ülkemiz üniversitelerinden akademisyenler ve sivil toplum örgütlerinden katılımcılar bildiri sunacaklar. Ayrıca Türkiye’den ODTÜ, Boğaziçi, Marmara, Hacettepe, Eğe ve Niğde Üniversiteleri’nden de katılımcılar bulunuyor. TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TC Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan da bir heyet Türkiye’deki mevcut durumun ve uygulanan yöntemlerin neler olduğu konusunda sunumlar gerçekleştirecek. Birçok farklı kesimin görüşlerinin bulunacağı çalıştayın, ülkemiz çevre sorunlarına kalıcı çözümler üretme aşamasında çok faydalı olacağı inancındayız.”