Mağusa’da üniversite kampüsü içerisinde bulunan öğrenci yurdunda 22 Kasım 2015 tarihinde oda arkadaşı Tevfik Uzunoluk’u hunharca katleden sanık Tevfik Utku Polat, dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde ilk tahkikat (PI) maksatları bakımından itham edildi.

“Tahammüden adam öldürme”, “Adam öldürme”, “Ağır yaralama”, “Ağır yaralama”, “Yaralama”, “Ciddi darp” ve “Kanunsuz bıçak taşıma” olmak üzere 7 davadan itham edilen sanık Polat’ın PI duruşmasına başlanması için dava 22 Nisan tarihinde tehir edildi.

23 YERİNDEN BIÇAKLAYIP BOĞAZINI KESMİŞTİ...

Sanık Tevfik Utku Polat, 22 Kasım 2015 tarihinde kampüs içerisinde bulunan öğrenci yurdundaki odasına kız arkadaşını davet etmiş ve kız arkadaşıyla vakit geçirmek için oda arkadaşı Tevfik Uzunoluk’tan odadan çıkmasını istemişti. Uzunoluk’un odadan çıkmayışına sinirlenen sanık Tevfik Utku Polat, Seçkim Markete giderek oda arkadaşını öldürmek için iki adet bıçak alıp kaldığı yurt odasına geri dönmüş ve oda arkadaşı Tevfik Uzunoluk’un boğazını elleri ile sıktıktan sonra tasarrufunda bulundurduğu bıçağı Uzunoluk’un vücudunun muhtelif yerlerine 23 kez sokup çıkarmış akabinde ise Uzunoluk’un boğazını keserek öldürmüştü.