Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da bir gram ağırlığında Bonzai ile yakalanan Sudan uyruklu Huzaife Ali Babakır Mahjoub tutuklanarak dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy, 7 Mayıs 2015 tarihinde zanlının üzerinde yapılan aramada beyaz kağıda sarılmış olan siyah paket içerisinde bir gram “sentetik cannabinoid” olduğuna inanılan uyuşturucu madde bulduklarını söyledi. Zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirten Özdesoy, zanlının uyuşturucu maddeyi aldığı şahsın aranmakta olduğunu söyledi. 

Ayrıca uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin içerisinde bulunduğu siyah paket ile beyaz kağıdın parmak izi incelemesine gönderildiğini belirten Özdesoy, soruşturmanın salimen yürütülmesi için zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Ayşen Toroslu’nun söz vermesi üzerine konuşan zanlı Huzaife Ali Babakır Mahjoub “sınavlarım var, ders çalışmam gerek” diyerek mahkemeden kendisini serbest bırakmasını talep etti. Huzurundaki şahadet ve zanlının beyanını değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.